Search
csütörtök 25 április 2024
  • :
  • :

Badacsony New Yorkban

Badacsony New Yorkban

2BadacsonyA borkedvelők örömére március 9-én „Badacsony New Yorkban” szlogen jegyében 38 borászat több mint 160 féle bora, valamint 13 turisztikai szolgáltató kínálata várja a látogatókat a New York Palota Róma termében.

A Balaton-felvidék legkedveltebb borvidékén a talaj és a napfény, a Balaton víztükre, a mediterrán jellegű éghajlat, és az itt élő emberek szőlő iránti szeretete és szakértelme, harmonikus, tüzes, jellegzetes karakterű borok készítését teszi lehetővé.

A kiváló borok mellett a borvidék egész évben felejthetetlen élményeket nyújt. Jobbnál jobb programok, gasztronómiai csodák és hangulatos szállások várják az ide érkezőket. A rendezvény látogatói ezt a sokszínű kínálatot ismerhetik meg. A kiállítók között ott lesznek a legismertebb szálláshelyek, a vendéglátóhelyek is, és a programhelyszínek, illetve kézműves termelők, akik a borokhoz illő finomságokkal készülnek.

A rendezvényen a kóstolás mellett, mesterkurzusokat is szerveznek

Idén Dr. Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus, egyetemi docens lesz az egyik előadó. A Badacsony Régió fantasztikus változatosságát mutatja be Badacsony, Szent György-Hegy , Csobánc , Tóti-hegy, Szigliget, Örsi-hegy, Ábrahámhegy borain keresztül.

Előadásának címe: Badacsonyi Hegylakók – Fedezzük fel együtt a Badacsony Régió HegyBorainak finom különbségeit.

A másik előadó Wolf András, a Salon Étterem és New York Kávéház executive chef-je, a Bocuse d’ Or Akadémia tagja, a Séfek Séfe zsűritagja.

A badacsonyi bor és kenyér kapcsolata – című kurzusán különleges, saját készítésű kenyerek, badacsonyi borok és ínyenc ételek közötti harmónia világába avatják be a résztvevőket.

3BadacsonynewyorkbanA szervező Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület képviseletében, Váli Péter borász mondta el mindezt a sajtónak – a Badacsonyi Borvidéki Borút Egyesület borászainak aktív közreműködésével ők szervezik a borvidék bemutatkozását.

Turisztikai kiállítók: Bacchus Apartman – Borbarlang & Vinotéka, Balaton-felvidéki Nemzeti Park, Csobánci Kézműves Csemege, Halászkert Hotel & Étterem, Hotel Neptun Badacsony – Tilia Borvendéglő, Káptalantóti Kemencésház, Óbester Panzió, Ökoturisztikai Látogatóközpont, Szegi Családi Gazdaság, Szigligeti Vár.

Kiállító borászatok: Szent György-hegy Szászi Birtok, Gilvesy Pincészet, Nyári Pince, 2HA Szőlőbirtok és Pincészet, Szent György – Pince és Étterem, Horváth Pince, Fischer Borászat, Badacsony-hegy SkizoBor, Bagolykő Birtok, Domaine Edegger Pincészet, Villa Sandahl, Villa Pátzay Borbirtok, NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Badacsonyi Kutató Állomás, Laposa Birtok, Málik Pince, Éliás Birtok, Pláne Badacsony Borterasz, Istvándy Birtok és Borműhely, Németh Pince, Kalinics Birtok, Weller Borház, Bakó Ambrus, Első Magyar Borház – Szeremley Birtok Kft., Borbély Családi Pincészet, Kisörsi-hegy VáliBor, Sipos Borház, Varga Pincészet, Csendes Dűlő Szőlőbirtok, Folly Arborétum és Borászat, Ábrahám-hegy a’Capella Szőlőbirtok, Tóti-hegy Büttner Borászat, Sabar Borház, Csobánci Bormanufaktúra, Villa Tolnay Borház, Von Beöthy Pince – Hajagos-hegy, Trio Pince.

Jegyeket a rendezvényre és a mesterkurzusokra elővételben is lehet vásárolni a www.kostolo.badacsony.com oldalon 6.900 forintos áron, vagy a helyszínen korlátozott számban 8.900 forintért.

A szervezők az érdeklődők figyelmébe ajánlják a kedvezményes jegyárakat illetve a hallgatói jogviszonnyal rendelkező fiatalokat célzó diákjegyeket:

1. Aki mesterkurzusra is foglal, annak az alapjegy 5.900 forintba kerül.
2. Min. 5 alapjegy foglalása esetén kedvezményes jegyár: 5.900 forint/db.
3. Érvényes diákigazolvánnyal rendelkező hallgatóknak – nappali és levelező tagozatosoknak egyaránt – az alapjegy ára: 4.900 forint
4. Szakirányú felsőfokú képzőintézmények hallgatóinak az alapjegy ára: 3.500 forint

A rendezvényen 14 és 16 óra között a kiállítók meghívásos alapon a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják. 16 óra után minden borkedvelőt vár az exkluzív kóstoló.

Szervező: Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.