Search
szerda 24 április 2024
  • :
  • :

Ferenc pápa

Ferenc pápa – Egy hiteles ember – Pope Francis: A Man of his Word

FerencPapaSvájci-amerikai dokumentumfilm, 96 perc, 2018 – Rendezte: Wim Wenders, Korhatár – 12. Bemutató: 2019. április 18.

A három Oscar-díjra jelölt Wim Wenders (Filmjei: Párizs, Texas, Berlin felett az ég, Buena Vista Social Club, A Föld sója) filmjében Ferenc pápa utazásaiba és vallással kapcsolatos nézeteibe nyerhetünk betekintést, miközben az egyházfő olyan általános témákkal kapcsolatban felmerülő kérdésekre ad őszinte, komoly, olykor humorral fűszerezett válaszokat, mint a halál, a társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségek, a bevándorlás, az ökológia, valamint a család szerepe.

A Ferenc pápa – Egy hiteles ember azon ritka alkotások egyike, amelyek a Vatikánnal szoros együttműködésben készültek. A rendező példátlan betekintést nyert a pápa életébe: több mint két éven keresztül kísérte, emellett a vatikáni tévéarchívum olyan exkluzív felvételeket is a rendelkezésére bocsátott, amelyek Ferenc pápa világ körüli utazásai során készültek.

3FerencA filmben használt vizuális stílusnak köszönhetően a nézők egészen közel kerülhetnek a pápához, aki személyesen is megszólítja a közönséget.

A nagyközönség 2019. április 18-tól láthatja a filmet, sok moziban már korábban, így a Budapest Uránia Nemzeti Filmszínház 2019. 04. 06-tól, Budapest Puskin Mozi, Budapest Tabán Mozi, Budapest Pólus Mozi 2019. 04. 11-től, Budapest Art+ Cinema 2019. 04. 18-tól –, és országszerte közel harminc filmszínházban. Szervezett csoportok részére kedvezményes vetítésre is van lehetőség.

Honlap: https://www.pannonia-entertainment.hu/

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.