Search
csütörtök 25 április 2024
  • :
  • :

Városligeti Gyermeknap

Városligeti Gyermeknap május 25-26.

Bemutatták a 29. Városligeti Gyermeknap programját dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke dr. Edvi Péter.  A sajtótájékoztatón részt vett Partics Katalin, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Sportbizottságának titkára és Komáromi Tibor, háromszoros világbajnok birkózó, a Gyermeknapi Sportsziget szervezője is.

A kétnapos rendezvényen, május 25-26-án (szombat-vasárnap), 45 helyszínen, 3 színpadon neves, népszerű művészek, zenészek és egyéb közreműködők várják az érdeklődőket, változatos, minden korosztályt megszólító programokkal.

Idén fellép a Budapesti Operettszínház, Mikola Péter, a New Dance World, az Angel Táncstúdió, a Baross Imre Artistaképző, a Madách Táncművészeti Iskola, a Cimbora Együttes, a FittMóka családi zenés torna, a Holle Anyó Színház, a Réparetekmogyoró Társulat, a Csudatáska Társulat és a Blinky Ball Kid-Ball Csoport.

Nemzetek Utcája május 26-án vasárnap, 10-18 óra között várja az érdeklődőket, ahol számos nagykövetség, kulturális intézet mutatja be országa hagyományait, kulturális és gasztronómiai sajátosságait, szokásait. Keleti tánc- és orosz néptáncbemutató, indiai zenés, táncos előadások és latin dalok is lesznek.

A Sportszigeten sportbemutatók lesznek, illetve sportolási lehetőség, találkozás olimpikonokkal, bajnokokkal. Golf, asztalitenisz, dzsúdó, birkózás, öttusa, vívás, kosárlabda, kajak-kenu, kézilabda, ökölvívás, horgászás, kick-box, sakk. Továbbá értékes nyeremények, és sok-sok meglepetés!

3GyA Biztonságos Internet Sátorban május 25-26-án a biztonságos internethasználat témakörébe tartozó számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel, tanácsadással és felvilágosító előadással várnak minden érdeklődőt.

Lovasterápia-bemutató lesz május 26-án, ahol a Magyar Lovasterápia Szövetség munkatársai a gyerekek és a nagyközönség számára három lovasterápia- bemutatót tartanak: 11.00, 14.00 és 16.00 órai kezdettel.

OTP Bank Kalandparkban május 26-án 10-18 óra között az OTP Fáy András Alapítvány OK Központja interaktív pénzügyi játékokkal, érdekes fejtörőkkel és nyereményekkel várja a gyerekeket.

OTP Bank Gyermeknapi Focikupa május 25-26-án. A focibajnokság általános iskolások részére lesz.

Az OTP Bank már 25 éve a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat főtámogatója, így számos jótékonysági program megvalósulásához nyújtott és nyújt továbbra is segítséget. A legnagyobb magyarországi pénzintézet az NGYSZ egészségügyi programját és orvosi rendelőjének működését is támogatja. A bank 1995-ben mozgó fogorvosi rendelőnek átalakított autóbuszt vásárolt a Szolgálatnak, amelynek fenntartását azóta is biztosítja. A Gyermekmentő fogászati busza évek óta jelen van a gyermeknapi rendezvényen, ahol a két nap alatt várhatóan mintegy nyolcszáz gyermek fogait vizsgálják meg a szervezet önkéntes fogorvosai. A busz ezen kívül évente több magyarországi és erdélyi településre látogat el, ahol az önkéntes fogorvosok a rendszeres ellátásban nem részesülő gyermekek fogászati szűrését és kezelését végzik, valamint szájhigiénés felvilágosítást nyújtanak. A mobil rendelőben dolgozó fogorvosok tavaly 5103 Magyarországon és a határon túl élő gyermek fogait vizsgálták meg, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat hagyományos erdélyi útja során pedig a megvizsgált gyermekek fogászati kezelését is elvégezték.

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Nőgyógyászati szűrőkamionja, május 25-26-án 10-17 óra között várja az érdeklődőket. A szűrőállomáson nőgyógyászati szaktanácsadást és tájékoztatást adnak az NGYSZ önkéntes orvosai.

Véradás is lesz! A Magyar Vöröskereszt véradásra vár minden 18 és 60 év közötti önkéntest, május 25-26-án 11-16 óra között a Vajdahunyad sétányon, a Babarét mellett.

A Mercedes MoKi gyermeksátorban pedig a biztonságos közlekedést mutatják be.

A széles programkínálat mellett, vásárosok és kereskedők különleges, kedvező áru portékákkal is várják a látogatókat.

2GyA Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1990 óta szervezi Budapest Főváros Önkormányzatával közösen a Városligeti Gyermeknapot. A szervezőknek a kezdetektől fontos volt, hogy ezzel a rendezvénnyel több tízezer hátrányos helyzetű gyermek és családja számára nyújtsanak színvonalas, kulturált, ingyenes programot, akiknek erre másképp nem lenne lehetőségük.

A Szolgálat idén is meghív a gyermeknapi rendezvényre nehéz sorsú gyermeket magyarországi – pécsi és pápai – intézményekből, illetve a határon túlról: Erdélyből, Csángóföldről, Felvidékről, Vajdaságból és Kárpátaljáról. A vendég gyerekek utazási, szállás- és étkezési költségét a Szolgálat teljes mértékben vállalja.

A már hagyományos és igen népszerű programra tavaly közel 400 000 gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.