Search
péntek 19 április 2024
  • :
  • :

Lupa-tó

Budapest tengerpartja a Lupa-tó

A nemrég még sóderbányaként működő bányató (ahol tilos volt a fürdőzés), ma már a karibi szigetvilágot idéző, pálmafás, fehér homokos “tengerparttá” alakult, koktélbárokkal, éttermekkel és számos szolgáltatással. A strandoláson túl kipróbálható a vízisportok sora és van családi strandrész számos aktivitással – mondta Gerendai Károly a Lupa-tó tulajdonosa június 24-i sajtótájékoztatón, ahol bemutatta “Budapest tengerpartját”.

1LupaCimMegtudtuk, hogy az évek során 3 milliárdot költöttek rá, a kínálat és a színvonal ennek megfelelően messze a magyar piac átlag fölött van. Két részből áll, az elegánsabb és drágább Lupa Beachből és a kedvezőbb árú Öböl Strandból. A Lupa-tó mélyebb a Balatonnál és közel azonos a hőmérséklete.

A nyári hónapokban több tucat sport várja a látogatókat a Lupa-tónál. Egyrészt felvonultat számos rangos versenyt vízen és a parton egyaránt, a sportágak legjobbjaival. Másrészt rendszeres edzéslehetőséget biztosít mind a szabadidős, mind a versenysportolóknak. A kínálat szinte kimeríthetetlen: itt van például a közép-európai régió legnagyobb wakeboard centruma, működik egy búvárcentrum, a kristálytiszta vízben elsüllyesztett tereptárgyakkal, de a SUP és a többi evezős sport vagy vitorlázás és a surf kedvelőinek is kiváló a terep. A versenyek mellett edzőtáborokat és napközis gyermek sporttáborokat is szerveznek Budapest Tengerpartjára.

Az Öböl Strandon elsősorban hagyományos strandbüféket találunk, a LUPA Beach “gasztrosétányán” a tipikus strand ételek és a különlegesebb fogások is ott vannak. Az olyan klasszikusok, mint a lángos, palacsinta, hot dog, hamburger, pizza, gyros vagy a hekk mind megtalálhatók, hiszen a két strandon összesen 27 vendéglátóegység nyújt sokszínű kínálatot. Ha valaki a minőségi étkezés híve, akkor sem kell csalódnia, hiszen az egyik legjobbnak választott hamburgerestől (Rock Burger) a változatos hal és tenger gyümölcseiből készül ételeket kínáló My Fish-ig, kiváló szakemberek készítik el még az egyszerűbb strandételeket is.

1UtjelzojoA vízparti koktélbárok és beach klubok is színes választékot kínálnak, megtalálható itt a Pasarét bisztró kitelepülésétől, a Divino Beach Bárján át a Michelin-csillagos Costes éttermek strandverziója, a Costes Beach Club is. A főszezonban csütörtökön, pénteken és szombaton, este 11-ig tartanak nyitva vendéglátók, ráadásul este 8-tól már nem kell belépőt sem fizetni.

Minden második csütörtökön speciális tematikus gasztro estek is várják a látogatókat, ahol éppúgy lesznek mediterrán vagy borvacsorás estek, mint grillezős vagy bográcsos vacsorák. Ilyenkor azon se lepődjön meg senki, ha zenekarok főznek, vagy színészek csapolják a sört, hiszen a cél, hogy a vízparti esték különleges hangulatát a gasztronómia szerelmesein túl, mindenkivel megkedveltessék a szervezők.

A Lupa különösen kedvező a kisgyermekes családoknak, hiszen nem kell órákon át csomagolni, hogy aztán hosszas autózást követve érjük el a napsütéses vízpartot. Szóval csak egy ugrás, és indulhat a családi strand-program.

A Lupa Beachen belül egyedi, ide gyártott eszközökből álló, hangulatos játszótér, valamint mellette egy, a mélyvíztől elzárt gyerek strand rész a „Gyerek Beach” várja a kisebb gyerekkel érkező családokat. Új fejlesztés a Beach részen a Decathlon Strandsport Aréna, amelynek a 900 fős lelátója árnyékolt, és nemzetközi kupamérkőzések lebonyolítására is alkalmas.

A belépő hétköznap 1000 forint, hétvégén 1500 forint, ami kedvezőbb a budapesti strandoknál. Idén már direkt buszjárat is közlekedik a belvárosból a Lupa-tóhoz.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.