Search
szombat 20 április 2024
  • :
  • :

Egy esős nap New Yorkban – Léghajósok

Egy esős nap New Yorkban – Léghajósok

Sajtóvetítésre invitáltak november 25-én a Puskin moziba, ahol két remek filmet mutattak be – Woody Allen új alkotása az Egy esős nap New Yorkban és Tom Harper viktoriánus kalandfilmje, a Léghajósok – a Cinetel forgalmazásában.

Egy esős nap New Yorkban

Az Egy esős nap New Yorkban a négyszeres Oscar-díjas Woody Allen filmje, aki egy romantikus komédiával tért vissza imádott városába New Yorkba, hogy újabb fejezetet írjon a szerelemről …

Esos2Miközben a főszereplő fiú lázadását néztem a felnőtt világgal és a szülőkkel szemben, az jutott eszembe, mi is ilyenek voltunk, mi se akartunk beállni a sorba … A moziteremben hirtelen friss szellőként jelent meg a fiatalság szemtelen könnyedsége. A filmnek valóság szaga volt, és tetszett az is, hogy láttatta a várost, a fiatalok útkeresése közben sétálhattunk New York utcáin, bekukkanthattunk szórakozóhelyekre …

A film igazi sztárparádét vonultatott fel – Jude Law, Liev Schreiber, Diego Luna és Serena Gomez mellett a főszerepekben az új generáció legnagyobbjait, a Szólíts a neveden-nel berobbanó Timothée Chalamet-t és a huszonegy évesen már hatvan szerepet maga mögött tudó Elle Fanninget láthattuk.

Léghajósok

A Léghajósok című film a bátorságról, a kitartásról, a hősiességről szólt. Tom Harper valós események ihlette viktoriánus kalandfilmjében Felicity Jones és Eddie Redmayne igyekeznek meghódítani az eget.

Leghajosok1862-ben a fenegyerek léghajós, Amelia Wren (Jones) összeáll az úttörő meteorológussal, James Glaisherrel (Redmayne), hogy bővítse az emberiség ismereteit az időjárásról, és magasabbra repüljön, mint előtte bárki a történelemben. Végig izgultam a filmet, nagyon tetszett! Fizikai és érzelmi kihívásokkal teli útjukat érdemes megnézni, mert erőt adnak a kitartásukkal nekünk is!

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.