Search
szombat 20 július 2024
  • :
  • :

Vodafone Digitális Díj

Középpontban a digitális innováció

A Vodafone Magyarország Alapítvány második alkalommal hirdet meg pályázatot. Három kategóriában lehet pályázni 2019. november 28-tól március 6-ig a 15 millió forint összdíjazású Vodafone Digitális Díjra.

A három kategória: Digitális társadalom – Digitális esélyegyenlőség – Bolygónk és fenntarthatóság

Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója a pályázatot bemutató sajtótájékoztatón elmondta, a Vodafone Digitális Díjat azért alapították, hogy megtalálják, ösztönözzék és elismerjék azokat az innovátorokat, akik digitális megoldásukkal valamely társadalmi kihívásra kínálnak megoldást. A Vodafone Digitális Díjra olyan kész projektekkel jelentkezhetnek magánszemélyek, cégek és szervezetek egyaránt, melyek továbbfejlesztése a pályázati összegből valósulhat meg.

Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára kiemelte, hogy az 5G hálózat olyan szolgáltatások nyújtására lesz képes a jövőben, amelyeket ma még nem ismerünk. Ez a díj lehetőséget nyújt ahhoz, hogy együtt gondolkodjanak társadalmi szervezetekkel és startupokkal, s olyan innovatív felhasználási lehetőségeket dolgozzanak ki, amelyek kiaknázzák a hálózatban rejlő potenciált.

Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatok vezérigazgató-helyettese, a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumi tagja bejelentette, hogy a pályázatra magánszemélyek és vállalkozások, nonprofit szervezetek és startupok jelentkezését egyaránt várják 2020. március 6-ig.

A digitális társadalom kategóriában olyan innovatív digitális megoldásokkal lehet nevezni, amelyek a teljes társadalom javát szolgálják, valamilyen módon megkönnyítik a digitális eszközök használatát, valamint az 5G lakossági felhasználására hoznak jó példát.

A digitális esélyegyenlőség kategóriában olyan digitális megoldásokkal lehet nevezni, melyek támogatják a valamilyen szempontból hátrányos helyzetű csoportok felzárkózását és pozitív irányban befolyásolják életüket.

2Vodafon

A bolygónk és fenntarthatóság kategóriában olyan innovatív, digitális megoldásokat keres a vállalat, amelyek hozzájárulnak a környezettudatosság széleskörű elterjesztéséhez és a környezet megóvásához.

A szakmai zsűri elnöke Solymár Károly Balázs, tagja Budai J. Gergő, valamint Mártha Imre, a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának elnöke, Puskás András, a Budapest Bank kockázatért és működésért felelős vezérigazgató-helyettese, Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója, Szente Alíz, a Gyerekkel.com applikáció alapítója és Erdős Sándor, az Onco VR projekt megálmodója.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.