Search
csütörtök 28 március 2024
  • :
  • :

Kaktuszvirág

Kaktuszvirág

KaktuszA Belvárosi Színházban december 2-án mutatták be Abe Burrows Kaktuszvirág című vígjátékát. A komédia zenés változata után, most először látható Magyarországon a Broadway-változat, amely alapján a nagy sikerű film készült Walter Matthau, Ingrid Bergman és Goldie Hawn főszereplésével.

Egy kis hazugság – sokszor azt gondoljuk – nem árthat. De vajon meddig mehetünk el a hazugságban? És mi lesz, ha már lassan magunk sem tudjuk, kinek mit hazudtunk?

Jó példa erre Julian a fogorvos, aki azért, hogy ne kelljen elköteleződnie, azt hazudja Toninak a barátnőjének, hogy házas. Családot hazudik magának.

Toni öngyilkosságot követ el, de Igor, a szomszéd fiatalember megmenti …

Julian ekkor mégis nősülne, azonban Toni hallani sem akar róla, hogy miatta szakadjon szét egy család. Meg kell tehát győzni őt, hogy a “feleség” boldog, ha megszabadulhat tőle. De honnan kerítsen egy nőt, aki hajlandó eljátszani a szerepet?

Nincs más hátra, be kell avatnia „kis” hazugságába az asszisztensét a fegyelmezett Stephaniet. Stephanie bár szerelmes Julianba, elvállalja a feleség szerepét – Kovács Patrícia brillírozott benne!

De ez nem elég Toni-nak, szeretné megismerni a feleség barátját is, aki miatt válni akar a Julian, majd a gyerekeket is szeretné látni … a cselekmény egyre bonyolódik …

A közönség jól szórakozott Ötvös András, Kovács Patrícia és Józsa Bettina játékán.

Szereposztás: Julian – Ötvös András, STEPHANIE – Kovács Patrícia, TONI – Józsa Bettina/Gombó Viola Lotti, IGOR – Hunyad  Máté/Rohonyi Barnabás, HARVEY – Schruff Milán, SENIOR SANCHEZ – Ficzere Béla, SENIOR SANCHEZ – Ficzere Béla, MRS. DURANT – Fekete Györgyi, GEORGIA – Mész Adrienn.  Díszlet: Fodor Viola  Jelmez: Őry Katalin, Rendezőasszisztens: Varga Miklós  Rendező: Novák Eszter. Producer: Orlai Tibor.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.