Search
péntek 29 március 2024
  • :
  • :

New York lányai

Elizabeth Gilbert: New York lányai

NewYorkFordította: Mohai Szilvia – Partvonal Kiadó.  Azok, akik szerették az „Ízek, imák, szerelmek” című könyvet és a belőle készült filmet, nem fognak csalódni a  „New York lányai” című könyvben sem!

Elizabeth Gilbert, az Ízek, imák, szerelmek világszerte népszerű szerzője egy különleges memoárral lepte meg rajongóit, amely az 1940-es évek New Yorkjának színházi világába kalauzolja az olvasót.

A kalandos életű főhősnő, az immár nyolcvankilenc éves Vivian örömmel és némi megbánással emlékezik vissza élvhajhász és öntörvényű fiatalságára, valamint azokra az eseményekre, amelyek későbbi életét alakították.

„Egy nő az élete során előbb-utóbb belefárad abba, hogy folyamatosan szégyellje magát… Ezután pedig végre igazán önmaga lehet.”

A „ New York lányai” a női szexualitás, illetve az igazi szerelem természetét kutatja. Az írónő várva várt regényét az emberi vágyak és kapcsolatok bölcsességgel teli ábrázolása teszi páratlan szerelmi történetté.

GilbertElizabeth  Gilbert bejelentette, hogy hamarosan film is készül a könyvből: „Már az írás első napjától kezdve filmként képzeltem el a sztorit… Alig bírok magammal, úgy várom, hogy végre vizuálisan megvalósítva is láthassam a rengeteg csillogást és ragyogást!”

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.