Search
csütörtök 18 április 2024
  • :
  • :

Nikola Tesla – Végtelen energia

Nikola Tesla – Végtelen energia – A RaM COLOSSEUM felvillanyozó produkciója!

Nikola Tesla minden idők egyik legkitűnőbb lángelméje volt. Főként az ő felfedezéseinek és szabadalmainak köszönhető, hogy az elektronikai eszközök a mindennapjaink nélkülözhetetlen részévé váltak. Tesla szakmai, emberi, baráti, szerelmi szállal erősen kötődött Magyarországhoz, ez remek alapot szolgált arra, hogy a TBG Production új szuperprodukciója témáját ennek a kiváló elmének szentelje – hallottuk a „Végtelen energia” című musical show beharangozó sajtótájékoztatóján.

3Tesla

Kubik Elvira sajtófőnöktől megtudtuk, hogy az előadás a legkorszerűbb show technikai elemek alkalmazásával lenyűgöző és káprázatos látványvilágot teremt, izgalmas zenei és vizuális hátteret biztosítva Tesla életéhez és a tizenkilencedik század hangulatához …

1Tesla

A rendezvényen megjelentek a musical show alkotói: Radó Denise – rendező, Sebestyén Áron – zeneszerző, Egressy Zoltán – szövegkönyv, Müller Péter Sziámi – dramaturg, dalszövegíró. Kreatív ötletgazda – Vona Tibor, Koreográfus – Szabó Anikó, Jelmeztervező – Kiss Márk. Vizuális látvány, fény: Forward Production/Menüett Production. Arculat, kreatívok: Tóth Attila – grafikusmester. Fotó: Graf Pictures.

Vona Tibor bemutatta a főbb szereplőket is, akik szintén részt vettek az eseményen. Nikola Tesla: Szabó P. Szilveszter / Pesák Ádám. Szigeti Antal: Szabó Máté / Kovács Áron. Szigeti Adél: Békefi Viktória / Bori Réka. Edison: Szomor György / Lux Ádám. George Westinghouse: Kautzky Armand / Gerdesits Ferenc. Duka Tesla – Sarah Bernardt: Janza Kata / Füredi Nikolett. Batchelor-Lenin: Pálfalvy Attila / Gerner Csaba.

2Tesla

Zenés bemutatót is kaptunk …

Müller Péter Sziámi a Nikola Tesla – Végtelen energia dalszövegírója, dramaturgja kiemelte: „Olyan társaságban találtam magam, akikkel éreztem, hogy jó lesz együtt dolgozni: nagy lendülettel és jó szakértelemmel láttunk neki a dolgoknak. Amin pedig ugye nekem, mint dalszövegírónak az életem múlik, az a zeneszerző. A fiatal generációból érkező, hipermodern, és jó stílusérzékkel rendelkező Sebestyén Áront ismerhettem meg„

Radó Denise, az előadás rendezője: „Nagy az izgalom bennünk, hogy olyan előadást hozzunk létre, ami időtálló, értékadó, különleges, és profi legyen, hogy évtizedek múlva is emlékezzenek rá. Örök érvényű a darab mondanivalója, hiszen ha bízunk magunkban, ha hiszünk az álmainkban, bárhonnan is indulunk, bármit elérhetünk.”

Janza Kata, a musical egyik főszereplője elmondta: „Szívből remélem, hogy maradandó slágerek születnek. A koreográfia és a látványvilág egyedülálló – nyugodtan állíthatom, most már csak rajtunk, szólistákon múlik, hogy igazi szerelemmel vessük bele magunkat a musicalbe.

A két felvonásos lendületes és rendkívül látványos zenés darab amellett, hogy ragyogó szórakozást ígér, segíthet felfedezni és új oldaláról megismerni a név mögött rejtőzködő zseni életzsibongással teli világkalandozását.

Premier hétvége: 2020. február 28., 29., illetve március 1.  További előadások: március 12., 14., 15.

1TeslaCim

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.