Search
hétfő 4 március 2024
  • :
  • :

Boros Misi

 Boros Misi 17 állomásos országos turnéja 

A Filharmónia Magyarország és a Virtuózok „Boros Misi-turné 2020” címen sajtótájékoztatót tartottak január 15-én a Centrál Kávéház és Étteremben, amelyen részt vett Szamosi Szabolcs a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója, Peller Mariann a Virtuózok alapítója, Boros Misi zongoraművész és mentora, Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész.

Szamosi Szabolcs a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy Boros Misi 17 állomásos országos turnéra indul 2020-ban a Filharmónia Magyarország és a Virtuózok szervezésében, ez lesz az első önálló fellépése. A sorozat már elkezdődött az ajkai és martfűi koncertekkel, februárban folytatódik Kaposváron és Szegeden, továbbá Győrben, Debrecenben, Szombathelyen, Egerben, Nyíregyházán, Szekszárdon, Tatabányán, Székesfehérváron, Kecskeméten, Miskolcon, Békéscsabán, Pécsett, valamint a fővárosban is hallhatja a közönség a tehetséges fiatal játékát.

Peller Mariann a Virtuózok alapítója elmondta, sokat köszönhetnek a Filharmónia Magyarországnak és Bogányi Gergely Zongoraművésznek, aki a Boros Misi mentorálását elvállalta. A családdal is jó az együttműködés. Mint mondta, szeretetből megyünk előre …

3BoganyiA műsort a fiatal zongoraművész tudatosan, jól átgondolva állította össze Bogányi Gergely, zongoraművész  – mentora segítségével. A koncertek Liszt darabokkal kezdődnek, ahol felcsendül a Funérailles, a h-moll ballada, valamint az a-moll Paganini-etűd, illetve a 8. Transzcendens etűd.

A koncert második részében Chopin játékos műveit, Schubert és Debussy darabokat hallhat majd a közönség.

Boros Misi elmondta, az a célja, hogy a turné állomásain még több fiatalnak megmutassa, milyen csodálatos dolog, ha az ember tud hangszeren játszani: „Örülnék, ha a legkisebbek számára is biztatást jelentene az én személyes történetem. Szeretném, ha a fiatalok a koncertjeim által megszeretnék a klasszikus zenét”.

A sajtótájékoztató végén, a jelenlévők nagy örömére, bemutatót is tartott nekünk az ifjú virtuóz …

Boros Misi 6 éves korától tanul zongorázni a pécsi Liszt Ferenc Zeneiskolában, jelenleg a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium tanulója, tanárnője Megyimóreczné Schmidt Ildikó, mentora pedig a Kossuth-díjas zongoraművész Bogányi Gergely. A fiú már pici kora óta a zene bűvkörében él, óvodásként saját dallamokat talált ki. 8 éves kora óta minden korosztályos országos versenyt megnyert amin elindult. Összesen 11 fontos hazai és nemzetközi versenyen szerzett első helyet, köztük Rómában, Milánóban és Párizsban.

1BorosCim

2014-ben, amikor tizenegy évesen a Kicsik korosztályában megnyerte a Magyar Televízióban közvetített klasszikus zenei tehetségkutatót a Virtuózokat, az egész ország kedvence lett. 2017-ben jelent meg első önálló koncertlemeze. Fiatal kora ellenére már meghódította a világ számos koncertszínpadát, a zürich-i Tonhallétól a New York-i Avery Fisher Hall-on át, a negyvenezer főt befogadó hatalmas sencseni sportközpontig, ahol az Asian Music Festival egyetlen európai meghívottjaként lépett fel 2018 telén.

A turné állomásairól, műsorairól további információ:  www.filharmonia.hu  oldalon.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.