Search
csütörtök 25 április 2024
  • :
  • :

A mennyországnak kell lennie

A mennyországnak kell lennie

Elia Suleiman filmje vígjáték, francia-katari-német-török-palesztin együttműködésben jött létre, és érdekessége, hogy Elia Suleiman nem csak rendezte, hanem ő maga a főszereplő is.

1MenyorszagElia ismert filmrendező, aki Palesztinában, Názáret városában él. Új filmjéhez keres támogatókat, ezért elutazik Párizsba, majd New York-ba. Utazása során szembesül a modern nyugati világ számos olyan jelenségével, amelyek szülőföldjén ismeretlenek, de mindig belebotlik olyan helyzetekbe is, amelyek a hazájára emlékeztetik.

Váratlan szituációk, izgalmas képkompozíciók és finom humor teszik izgalmassá ezt az utazást, amelyben úgy találkoznak a kultúrák, hogy nem teszik tönkre egymást.

Főszerepben: Elia Suleiman, Gael Garcia Bernal, Ali Suliman, Francois Girard

Az art – besorolású film 2019-ben a Cannes-i Filmfesztiválon elnyerte a zsűri különdíját és filmkritikusok legjobb filmnek járó FIPRESCI-díját.

Legfontosabb fesztiváldíjai és jelölései: Cannes – hivatalos versenyprogram, a zsűri különdíja, Cannes – a filmkritikusok FIPRESCI – díja, Toronto – a legjobb film díjára jelölve, Sevilla – a legjobb európai koprodukció, Cinefest Miskolc – hivatalos versenyprogram, a legjobb film díjára jelölve.

Eredeti cím: It must be Heaven. A film a Cinenuovo Kft. forgalmazásában látható – http://www.cinenuovo.hu/

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.