Search
szombat 20 április 2024
  • :
  • :

Belföldi utazások a Z(s)eppelinnel

Újraindulnak a csoportos utazások …

Úgy tűnik, nem kell a nyarat a négy fal között töltenünk. Minden jel arra utal, hogy hamarosan megnyílnak a határok a Schengen-i övezeten belül. A külföldi desztinációk közül jó választás lehet majd Toszkána, esetleg Erdély vagy épp Svájc. Ezekben az országokban felderíthetjük az érintetlen tájakat, a természeti szépségeket, és eközben nem tömörülünk olyan szűkös helyen, mint a városlátogatás során.

1zep

Ha még nem merünk határon túl utazni, akkor itt van nekünk Magyarország!

A magyar vidék is számtalan meglepetést tartogat, és sokan nyitottak a belföldi kalandozásra. Máris sok a foglalás az egyéni utakra és csoportos kirándulásokra is. A nyitás óta a családi üzemeltetésű hotelekbe már napi 10-20 foglalás érkezik. Köszönhető ez annak is, hogy sokan választanak belföldi célpontot azok közül, akik korábban lemondták a külföldi útjaikat. Igaz, változások is történtek ebben a szegmensben: a turisták most jobban keresik a természet közeli helyeket.

5Zep

A Z(s)eppelin utazási iroda vezetője bejelentette, újraindulnak a belföldi csoportos utazások.

1ZepCimA szervezett utazások továbbra is keresettek, mert sokan autó hiányában nem tudnak nekivágni az útnak, vagy épp megkerülnék a parkolás jelentette macerát. A kulturális körutazások pedig egész évben zajlanak, így a kimaradt hónapok sem érintik a foglalásokat az év további részében – mondta Zsebők Tamás a Z(s)eppelin utazási iroda vezetője.

Új szabályok vonatkoznak az idegenvezetőkre és buszvezetőkre, ahogyan az utasokra is. A Z(s)eppelin az elsők közt alkalmazkodott ezekhez, a cég a jelenlegi helyzetben is megőrizte a teljes munkavállalói állományát, irodájuk egy napra sem zárt be, így gyorsan reagáltak a megváltozott feltételekre.

Megtudtuk, hogy az autóbuszaikat ózongenerátoros levegőfrissítővel szerelték fel, amely folyamatosan biztosítja a fertőtlenítést az út során. Maszkot biztosítanak minden utasuk számára, az ajtóknál alkoholos kézfertőtlenítőt helyeztek el. Az idegenvezetők munkáját az audio guide használatával teszik biztonságosabbá. Ez a módszer elkerülhetővé teszi, hogy az utasok kis helyen tömörüljenek, ehelyett a másfél méteres távolságot megtartva hallgathatják az idegenvezetőt. Múzeumban és szabadtéren is előnyös megoldás, közben akár fotózhatnak, sétálhatnak is.

4Zep

A Z(s)eppelinnél az ország számos területére találunk több állomásos, buszos túrákat. Ezek mindegyikéhez tartozik gasztronómiai élmény pálinka- és borkóstolóval, ahogyan természetjárás és kulturális programok is. Honlap: https://www.zseppelin.hu/

Az már csak rajtunk múlik, hogy a Börzsöny, a Duna-kanyar vagy épp Zemplén felé vesszük az irányt, hiszen jelenleg 12 féle útvonal szerepel a kínálatukban.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.