Search
hétfő 4 március 2024
  • :
  • :

Tanfolyam OKJ

Sokan keresik a tanulási lehetőségeket

Továbbra is nagy kereslet van a felnőttek számára indított képzésekre  https://tanfolyamokj.hu/ tanfolyam közvetítő portál adatai alapján.

1Tanfolyamok

Március óta tartanak Magyarországon is a korlátozó intézkedések, melyek során az iskolák és az egyetemek kapui bizonytalan időre bezárultak. Ennek ellenére számos lehetőség van arra, hogy hasznos készségeket, vagy akár egy új szakmát is elsajátítsanak a tanulni vágyók.

1SzaboAndreaA megnőtt igénynek több oka is van. Sokan elveszítették a munkájukat a járvány miatt, ezért egy új szakmában kénytelenek helytállni. Emellett rengetegen vannak azok, akik kényszer szabadságon vannak, és a felszabadult idejüket szeretnék hasznosan eltölteni egy új készség vagy szakma elsajátításával – mondta el Szabó Andrea a TanfolyamOKJ.hu  https://tanfolyamokj.hu/ portál szerkesztője.

Az online tanfolyamok nem csak azoknak jelentenek segítséget, akik a járványhelyzet miatt kerültek nehéz helyzetbe, hanem azoknak is, akik eddig sem tudták megoldani, hogy rendszeresen bejárjanak egy tantermi képzésre. Például kisgyermekes anyukák vagy kistelepüléseken élők számára is sok esetben könnyebben elérhető az online oktatás.

A járvány miatt az állam is több segítséget biztosít a felnőttképzésben résztvevőknek, államilag támogatott képzésekkel, illetve az Innovációs és Technológiai Minisztérium által meghatározott felnőttképzések esetében kamatmentes felnőttképzési diákhitellel.

1FelnottCim

A nagyfokú érdeklődést az OKJ-s képzések iránt a képzési forma hamarosan bekövetkező megszűnése is okozza.

Felnőttképzésben 2020. december 31-ig indíthatóak az Országos Képzési Jegyzék képzései, így sokan már tavasszal jelentkeznek az ősszel induló képzésekre, hogy biztosítsák helyüket az induló csoportokban.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.