Search
hétfő 4 március 2024
  • :
  • :

Erdei vadászházak Somogyban

Nyitnak az erdei szálláshelyek Somogyban

A járványhelyzet miatti korlátozások további enyhítésével lehetővé vált, hogy újra vendégeket fogadjanak a magyarországi szállodák. A lehetőséggel élve a napokban sorra nyitják meg kapuikat a somogyi erdei szálláshelyek is.

Május utolsó hétvégéjétől teljes kapacitással újra fogadja vendégeit a zselici védett erdőség szívében, Kaposvárhoz közel fekvő Hotel Kardosfa. A zselici Hotel Kardosfa Étteremben már két hete begyújtották a sütőket, bár a vendégeket akkor még csak hétvégente és csak a teraszon szolgálták ki. A hétvégétől már a szállóvendégek számára is nyitva áll az egykori vadászkastélyból átalakított erdei hotel.

2Kardosfa

A leállás heteit a szálloda a felkészüléssel töltötte, kicsinosították az épületet és a parkot. Az előkészületek természetesen a biztonságra is kiterjedtek: a szálloda személyzete maszkban dolgozik, sűrűn fertőtlenítenek és lehetőség szerint az egymástól való távolságtartásra kérik a vendégeket.

Németh Krisztián séf pedig újratervezte az étlapot, amelyen továbbra is az erdei ízek és a vadételek dominálnak. Választhatunk szarvast, fácánt vagy akár muflont, emellett szezonális zöldségek és ehető virágok is felbukkannak a tányérokon.

Mintegy tucatnyi erdei vadászház és vadászlak is újra nyitva áll a vendégek előtt. Ezek a Drávától a Balatonig Somogy minden részén megtalálhatóak; a teljes szállodai komforttól az önellátásig sokféle szolgáltatási színvonalat kínálva.

1Alexandra

A tulajdonos SEFAG Zrt. a maximális kényelemre vágyó turistáknak a Csurgó melletti Ágneslak, a Barcstól északra fekvő Alexandra (szöveg feletti fotón), a Balaton-közeli Alirét és Karád, vagy a Lábod környéki Nagysallér (szöveg alatti fotón) vadászházakat ajánlja. Ezekben a somogyi erdők ízeit kínáló konyha mellett sportolási lehetőségek és wellness-szolgáltatások, például szauna is elérhetőek.

3Nagysaller

Aki nem vágyik szállodai szintű kényelemre, de a helyi ételspecialitásokat sem szeretné nélkülözni, az választhatja a Dráva-mentén a Zsitfapuszta Vadászházat.

5Zsitfapuszta

A kisebb, csendesebb helyeket kedvelő és a szabadságuk idején önellátásra berendezkedő kirándulók számára tökéletes választás a megye nyugati részén található Csöprönd Vadászház, a Drávától alig pár kilométerre épült Vitéztanya és a lábodi Petesmalmi Vadászlak.

A vadászházakról további információ a www.somogyiturizmus.hu oldalon érhető el.

A SEFAG Zrt. Somogy megyében 85 ezer hektár állami tulajdonú erdőterület kezelője. A változatos adottságokkal rendelkező területen vadgazdálkodással, fakitermeléssel és erdőműveléssel, az erdők gondozásával és megújításával foglalkozik. Nyolc erdészete és a Csurgói Faipari Üzem mellett jelentős turisztikai infrastruktúrával is rendelkezik. A SEFAG Zrt. üzemelteti a háromcsillagos Kardosfa Hotelt, a Zselici Csillagparkot, a Mesztegnyői Erdei Vasutat, a Sziágyi Erdészeti Erdei Iskolát és a kaposvári Erdők Háza Látogatóközpontot.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.