Search
szombat 20 július 2024
  • :
  • :

Vers a peronon

Vers a peronon – Balatoni strandokon, pályaudvarokon …

2versA tavaly nyáron Balatonalmádiban, az Aranyhíd Polgári Egyesület szervezésében megrendezett, nagy sikerű Vers a parton irodalmi eseménysorozathoz idén a Magyar Államvasutak Zrt. (MÁV) is csatlakozott – Vers a peronon címmel. A program június 4-től szeptember 6-ig tart.

A nemzeti összetartozás napján indul a verselés, a szomorú 100. évforduló miatt Juhász Gyula: Trianon című versével.

A 95 nyári napon összesen 38 verset hallgathatnak meg az érdeklődők a balatonalmádi, a balatonfűzfői és az alsóörsi strandokon, valamint 13 vasútállomáson: Alsóörsön, Balatonalmádiban, Balatonbogláron, Balatonföldváron, Balatonfüreden, Balatonfűzfőn, Balatonszárszón, Balatonszemesen, Fonyódon, Keszthelyen, Révfülöpön, Siófokon és Zamárdiban.

Petőfi Sándor, Ady Endre, József Attila, Illyés Gyula, Áprily Lajos, Radnóti Miklós, Zelk Zoltán, Csukás István, Kosztolányi Dezső és Reményik Sándor versei kiváló színészek: Für Anikó, Tóth Ildikó, Csuja Imre és Gáspár Sándor … előadásában lesznek hallhatók.

A fiatalabb színészgeneráció képviseletében a kitűnő előadók között Halas Adelaida, Holecskó Orsolya, Mihály Péter és Nagy Péter színművészek tűnnek fel.

Varró Dani, Kemény István, Szabó T. Anna, Géczi János és Szálinger Balázs saját műveiket adják elő.

3Fonyod

Egy korábbi felvételnek köszönhetően a Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Pitti Katalin is hallható lesz.

A Heaven Street Seven és a Budapest Bár zenésze, Szűcs Krisztián, valamint Likó Marcell, a Vad Fruttikból is közreműködik a versfolyamban.

A narrációt a zalaegerszegi színházból Kiss Ernő látja el; a kiváló hangminőség Köves Marcell, a Hevesi Sándor Színház vezető hangmérnökének köszönhető, míg a zenei szignált, melyet a Kanadában élő Teleki Gergő zongoraművész szerzett, zongorán a 10 éves Mihály Adél adja elő.

2Keszthely

Fotó: MÁV – Fonyód, Keszthely.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.