Search
szombat 20 április 2024
  • :
  • :

Budai Szabadtéri Színház

Megnyitotta a nyarat a Budai Szabadtéri Színház 2Budai

A budai hegyek tetején, Csillebércen épült nyári színház 2019-ben nyitotta meg kapuit. Idén nyáron egy hónappal később, júliusban indul el a nyári szezon és egészen szeptember végéig tart majd, jelentette be sajtótájékoztatón a Budai Szabadtéri Színház vezetősége, július 29-én.

Az ezer férőhelyes nézőterével Budapest második legnagyobb szabadtéri színházaként számtalan programmal várják a színház és koncertkedvelő nézőket. A legtöbb szabadtéri produkciót ez a színház fogadja az egész országban.

1BudaiCim

Tóth Ádám a színház igazgatója elmondta, hogy a Budapesti Showszínház által üzemeltetett színház idén jelentős átalakításon esett át: a gyönyörű, fákkal körülvett erdei színpad mára a legmodernebb technikával felszerelt, minden igényt kielégítő színházzá változott, így szinte minden színházi és koncertprodukció befogadására alkalmas lett. Számukra a családi színházi élmény lehetőségének megteremtése a fő szempont – vidám, szórakoztató, könnyed produkciók létrehozása – megfizethető jegyárak mellett. Majd azt is hozzátette, a színház teljes egészében magánvállalkozásként üzemel, számítanak az állam támogatására, hiszen a jegyárak alacsonyan tartása és a színvonalas produkciók felsorakoztatása a különböző pályázatokkal kiegészítve tud csak rentábilis maradni.

A Budai Szabadtéri Színház 35 programmal készül. A nyáron vendégszerepel a színházban Zséda, az Edda Művek, a 100 tagú cigányzenekar, bemutatásra kerül a Szép nyári nap, a Képzelt riport szimfonikus változata, a Czibor, a rongylábú rock opera, de lesz ismét Hullócsillagok éjszakája, Nemzeti Operett Gála, Gergely Róbert koncert Szécsi Pál dalaiból, illetve több feltörekvő, tehetséges társulat vígjátéka, zenés produkciója.

Vasárnaponként a gyermekeké a színház: Vasárnapi Matiné címmel mese-előadások tekinthetők meg kellemes családi program gyanánt.

Bszabadteri (2)Újdonság, hogy egy chill-garden elnevezésű nyugalom-kerttel is kiegészült a színház területe, itt az előadásmentes estéken nyugodt, pihentető és ingyenes kikapcsolódásra van lehetőség: zongorista, hegedűs, énekes szólista kíséri a békés kikapcsolódást a lampionokkal megvilágított területen.

Ebben az évben is jótékonykodik a Budai Szabadtéri Színház, hálakoncertet rendeznek, amellyel szeretnék megköszönni az egészségügyi dolgozók áldásos munkáját a művészvilág nevében.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.