Search
vasárnap 23 június 2024
  • :
  • :

Év Nőgyógyásza

HÖLGYVÁLASZ – Átadták az Év Nőgyógyásza díjat

A nők számára fontos, hogy olyan nőgyógyászt találjanak, aki mind szakmailag és emberileg is elismert, megbízhatóan jól végzi munkáját. A Femiramis.hu. a legmegfelelőbbek megtalálásában kíván segíteni. Az Adexilis Hungary Kft. támogatásával megalapították az Év Nőgyógyásza díjat 2018-ban, amelyet először 2019-ben adtak át, így idén második alkalommal hirdettek győztest. A díjat 2020. augusztus 14-én, a Darshan Udvar Étteremben adták át a sajtó képviselői jelenlétében.  A sajtótájékoztatót a VM Kommunikáció ügyvezetője, Nagy Ákos vezette.

Dr. Virágh Gabriella az Adexilis Hungary Kft szakértő orvosa elmondta, hogy minden nő számára komoly dilemmát jelent a megfelelő nőgyógyász megtalálása és kiválasztása. Mint mondta, családi, baráti körben, esetleg kollégák között érdeklődünk, majd végső esetben az Interneten kezdünk kutakodni. Az Év Nőgyógyásza díj pályázattal az a céljuk, hogy segítsék a hölgyeket a szakorvos választásban, és növeljék a nőgyógyász szakemberek iránti bizalmat. Az orvosok és a páciensek egymáshoz közelebb hozása segíti a nőket egészségük megőrzésében, ugyanis sokan félnek a vizsgálatoktól, félnek nőgyógyászhoz menni. Ez probléma, hiszen a női egészség megőrzéséhez elengedhetetlen az évenkénti szűrővizsgálat és az egyéb nőgyógyászati vizsgálatok elvégzése.

Megtudtuk, hogy a Pályázók jelölése 2019. november és 2020. február között zajlott. A páciensek egy rövid történettel nevezhették meg kedvenc nőgyógyászukat, és ezt követően zajlott a Facebook, illetve LinkedIn profillal történő közönségszavazás, amit 2020. április 5-én zártak le. A pályázatra országosan 75 szakorvost neveztek, és bár a magyarországi nőgyógyászok 80-90 százaléka férfi, a szavazás nyertese ezúttal egy hölgy lett!

Dr. Csibi Noémi, a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Baross utcai részlegének szakorvosa. Szakterülete az endometriózis kezelése és a minimál invazív sebészet.

A nyertes elmondása szerint ez egyrészről az életminőség javításról, más részről pedig a gyermekvállalási képesség eléréséről szól, mivel az endometriózis a női meddőség leggyakoribb oka.

A szervezők hosszú távú célja, hogy minden évben megválasszák az Év Nőgyógyászát. A Femiramis.hu a későbbiekben több hasonló kezdeményezést is tervez, hogy felhívják a nők figyelmét az egészségmegőrzés fontosságára, valamint ledöntsék a nőgyógyászattal kapcsolatos tabukat.

Az idei évben a nyertes 200.000 Ft pénzjutalmat, 5 darab IUB Rézgyöngy Ballerine hormonmentes fogamzásgátló eszközt és egy szakértői ajándékcsomagot vihetett haza.

A díjat Virágh Gabriella az Adexilis Hungary Kft. szakértő orvosa adta át Dr. Csibi Noéminek, a Semmelweis Egyetem I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika szakorvosának.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.