Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

Homm Kft.

JÓ ÚTON JÁRUNK!

Felavatták Székesfehérváron hazánk egyik legkorszerűbb autóbusz-javító és -karbantartó központját 2020. szeptember 8-án. A 30. születésnapját ünneplő Homm Kft. hazánk legnagyobb magyar magánkézben lévő buszvállalata megépítette első regionális központját. Az 550 millió forint összköltségű beruházás 30 új munkahelyet teremt Székesfehérváron.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester felavatta a létesítményét. Mint mondta, aki most ruház be, az bízik abban, hogy ismét növekedésre állítja a magyar gazdaságot, a következő évek fejlődését megalapozva. Megköszönte, hogy a hazai személyszállítás egyik zászlóshajója Székesfehérvárt választotta első regionális központjául.

A jubileumi eseményen, és az ezer négyzetméteres épület avató ünnepségén Vargha Tamás országgyűlési képviselő, külügyi államtitkár megköszönte a cég tulajdonosainak és dolgozóinak, hogy

Törő Gábor országgyűlési képviselő köszöntőjében azt mondta, az ország olyan mint egy nagyvállalat: működtetni kell, a járvány után újra talpra állítani! A Homm Kft. tiszteletreméltó példája ennek a törekvésnek, hozzásegítve a magyar gazdaságot ahhoz, hogy Közép-Európa egyik legerősebbje legyen.

Homm Károly és Tóth Balázs tulajdonosok a megnyitó ünnepségen visszaemlékezve elmondták, hogy a cég annak idején autóbuszos különjáratok teljesítésével indult, majd kiegészítették tevékenységüket dolgozószállítással, 2000-ben aláírták az első közösségi személyszállítási szerződésüket is.

A 30 éves történetükre visszatekintve, büszkék a cégcsoport kiemelkedően jó kollektívájára, és arra is, hogy a Covid-19 okozta világgazdasági válság által, egyébként erősen érintett területén működve sem kellett megválniuk egyetlen munkatársuktól sem. Majd videón bemutatták elkötelezettségüket a hátrányos helyzetű gyermekek, iskolák és közösségek segítésében.

2Homm

Megtudtuk azt is, hogy miért zöld a cég logója. A megújuló energiára épülő hőszivattyús hűtés és fűtés mellett, a madárbarát kerttervezést, a mosóberendezés által használt víz 90%-ának visszaforgatását, valamint az esővízöntözéshez történő összegyűjtését is fontosnak tartották. Az esemény moderátora: Schulek Csaba volt.

Az ünnepi beszédek után, nagy meglepetésre egy 50 fős busz indult meg a teremben ülők felé. Az ijedtség nem tartott sokáig, a tulajdonosok által vezetett busz ugyanis a bejárati ajtóra kifeszített nemzeti színű szalag átszakítása után megállt.

Az esemény végén Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök megáldotta a létesítményt. Mint mondta, régtől tudjuk és mondjuk: emberé a munka, Istené az áldás! Látjuk annak az eredményét, amiben nemcsak az emberi teljesítmény, de az isteni áldás is megmutatkozik. Kérjük együtt erre a műre, az alkotókra és az itt dolgozókra Isten áldását.

3Homm

A székesfehérvári iparterületen megépült klimatizált szervizcsarnokban autóbusz-javító, -karbantartó és -mosó működik, továbbá a gépkocsivezetők továbbképzését és pihenését is szolgálja a létesítmény. A dolgozó szállításra, helyi közlekedésre, valamint a különjáratok biztosítására szakosodott legnagyobb magyar magántulajdonú autóbuszos cég 330 autóbusszal, 540 fős csapattal, több mint 22.000 utas célba érését segíti naponta, közel 1,5 millió kilométert megtéve havonta biztonságban és kényelemben.

A Homm Kft. képzési tematikája kiemelt figyelmet fordít a KRESZ, a munkavédelem, az autóbusz technológia, a típusismeret és a vezetéstechnika aktuális tudnivalóira, a közúti és a telephelyi balesetek csökkentése érdekében.

Jókívánságok és koccintás a regionális központ sikeréhez  …

7Homm

 

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.