Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

Labdapálya átadása

Labdapálya átadása Budapesten

A Jakab József utcai labdapálya átadási ünnepségen Dr. Tóth József polgármester elmondta, hogy a XIII. Kerületi Önkormányzata évek óta tudatosan törekszik arra, hogy a városrész lakói számára élhető, vonzó, biztonságos és jól működő környezetet biztosítson a zöld hálózatának színvonalas fenntartásával, fejlesztésével. Az eseményen részt vett Palatka Lívia, a Kerületi Közszolgáltató Zrt. vezérigazgatója is.

A polgármestertől megtudtuk, hogy a Jakab József utcában az ún. “kis játszótér” és a „nagy játszótér” területén a lakossági igények figyelembevételével cserélték a burkolatot. 500 négyzetméteren szilárd, 500 négyzetméteren gumiborítást fektettek le és 250 négyzetméteren pedig évelő növényeket ültettek.

1JatszoMint mondta, a telepített öntött gumiburkolat nem csak puhább, csúszás-mentesebb és könnyebben takarítható mint a korábbi gyöngykavics felület, hanem mintázatával színesíti a játszóteret, számtalan új játéklehetőséget is teremtve a gyermekek számára. A játszótér bejáratánál térkő burkolatból babakocsival is kényelmesen használható járófelületet alakítottak ki és új forgó játszóeszközöket is telepítettek. A terület ülőfelületei, a padok és a homokozó menti ülőfelületek is felújításra kerültek.

AngyalZÖLD+ programunk kiterjeszti időben és térben a zöldítési stratégiánkat, tartalmazza a kerület köztereit, az utakat, a járdákat, a zöld sávokat, a zöld területeket, a parkolókat – hangsúlyozta a polgármester.

Majd hozzátette – a komplex programban figyelembe vesszük az okos rendszerek elterjesztését, melynek keretében több, mint egymillió négyzetméter földterületet, 50 játszóteret érintett a fejlesztésünk. 2020-ban összesen 200 millió forintot fordítunk felújításokra, zöldítésre. Ezen belül a három játszótér felújítása 70 millió forintos nagyságrendben történik.

Az átadási ünnepség idején már birtokba is vették a labdapályát a gyerekek és a hangokból ítélve, komoly mérkőzés zajlott …

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.