Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

Montse Valdés

KORART Modern és Antik művészeti galéria

Ingyenes kiállítás Montse Valdés képeivel

Budapesten a KORART Modern és Antik művészeti galéria, Spanyolország kiemelkedő kvalitású kortárs festője, Montse Valdés képeivel nyílt meg szeptember 21-én. A hazai közönség először láthatja a barcelonai festő különleges emberábrázolásait. A 27 alkotást felvonultató exkluzív tárlat egy hónapon keresztül ingyenesen lesz látogatható.

2Korart

A KORART kiállításai a külföldi kortárs alkotók munkáit vonultatják fel saját tulajdonú műtárgyakon keresztül, melyeket művészeti sorozat formájában nemzetközi színpadokon is szerepeltetnek. 3Csorba

Az ünnepélyes megnyitón szeptember 18-án részt vett Luis Bragado nemzetközi művészeti igazgató, Jókay Mária művészeti vezető, Felletár Melinda hárfaművész, valamint Csorba László, Kósa Zoltán és Répássy Miklós tulajdonosok.

A KOR a kortalanságot jelképezi, azaz a múltat, a jelent és jövőt, az ART pedig mindennek művészetét. Ezen gondolat mentén kerülnek a lakberendezési és művészeti tárgyak a KORART galériába, mert hitvallásunk megmutatni, hogy a XXI. századi enteriőrben megférnek a régmúlt, a múlt és a jelen tárgyai is – mondta a megnyitón Csorba László (fotón jobbra) a KORART társtulajdonosa.

Jókay Mária művészettörténész, a KORART művészeti vezetője arról beszélt, hogy eltökélt szándékuk a ma élő spanyol művészek legnagyobbjainak bemutatása a magyar közönség számára, ezért is nagy megtiszteltetés, hogy elsőként Spanyolország egyik legkiemelkedőbb kortárs festője, Montse Valdés képeit mutathatják be.

4Korart

A most 61 éves művész képeit világszerte megbecsülik és értékelik. Nem egy szokványos festő, nemcsak formákat fest, hanem újjáteremti a létezést, vászonra viszi az emberi lelkeket is. A képei közelről csak a palettakéssel hagyott mozdulatok nyomait vagy a színvilágot érzékeltetik, viszont ezek egy távolabbi perspektívákból összhangba hozzák az arc, vagy a testek alakját, ami fontos jelentést tulajdonít a műnek.

Majd Luis Bragado nemzetközi művészeti igazgató végig kalauzolta a kiállításon a megjelenteket …

KORART Modern és Antik művészeti galériában (1052 Budapest, Balaton utca 4.) a kiállítás 2020. szeptember 19-től október 18-ig, naponta 10-18 óráig tekinthető meg ingyenesen.

6Korart

Belépéskor a kézfertőtlenítés kötelező és a maszk viselése ajánlott, előzetes regisztráció nem szükséges.

A Montse Valdés tárlat következő állomása Szentpétervár.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.