Search
szombat 27 április 2024
  • :
  • :

Várkert Bazár: Rád gondolok!

Rád gondolok! – üzeni a Várkert Bazár adventkor

Idén hatodik alkalommal, ám rendhagyó módon tartja meg adventi programjait a Várkert Bazár: Rád gondolok! című rendezvénye, amely az online térbe költözik december 1 és december 24 között.

A program középpontjában egy egyedi adventi videókalendárium, valamint a Déli panoráma teraszon található különleges dekoráció áll.

Rád gondolok – Advent első napjától egészen karácsonyig, a kultúra erejét megragadva, versekkel, dalokkal, mesékkel, gasztronómiai és kézműves videókkal üzenhetnek szeretteiknek az emberek, hogy gondolnak rájuk.

Farkasházi Réka

A videókalendárium 24 videójában ismert hazai művészek – Rúzsa Magdi, Palya Bea, Szalóki Ági, Mező Misi, Vecsei H. Miklós, Farkasházi Réka, Gryllus Dániel, Jordán Adél, Hirtling István, Csuja Imre, Járai Márk,  Grecsó fivérek, Mautner Zsófi és Gianni Annoni – osztják meg gondolataikat, illetve hoznak egy irodalmi alkotást, vagy éneket az ünnepi készülődés jegyében.

A kalendárium első „ablakában” Hirtling István Jászai Mari-díjas színművész adja elő Márai Sándor – Négy évszak: december c. írását:

Adventi kalendárium 2. nap – Szabados Ági – Várkert Bazár 2020 – december 2.

Az adventi videókalendáriumot a Várkert Bazár weboldalán https://varkertbazar.hu/radgondolok/ és a Facebook oldalán követhetik az érdeklődők

December 15-én a Várkert Irodalom egy karácsonyi produkcióval is készül, amely a Várkert Stream szolgáltatásán keresztül az előadás napján, és az azt követő hetekben tekinthető meg. A különszám címe: „Messze zsong a hálaének” – közreműködők: Palya Bea népdalénekes, előadóművész, Berecz András énekes, mesemondó, Berecz István néptáncos, koreográfus, valamint Böjte Csaba atya.

December 16-tól az ünnepi rendezvény egyik különleges eleme egy interaktív plakát, amelynek segítségével két forgalmas budapesti villamos megállóban – Nyugati téren és a Móricz Zsigmond körtéren – a járókelők belehallgathatnak a Várkert Bazár adventi kalendáriumának dalaiba.

VárkertBazárCim

A Déli panoráma teraszon pedig egy kültéri dekorációt is láthatnak az ünnepre hangolódás jegyében, ahol a Fortepan 1900 és 1990 közötti időtartamot felölelő karácsonyi fényképei, valamint 20. századi magyar írók és költők gondolatai jelennek meg.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.