Search
vasárnap 28 április 2024
  • :
  • :

Csiky Gergely Színház

A Csiky Gergely Színház különleges adventre, közös karácsonyra és fergeteges szilveszteri gálaműsorra készül

Fulop Az advent hetei és a karácsony a Csiky Gergely Színház életében hagyományosan az év várva várt, tartalmas és eseménydús időszaka mondta el Dr. Fülöp Péter, igazgató. Ahogyan a kaposvári közönség már megszokhatta, a társulat előadást tart karácsony másnapján, hiszen nézői – családi együttléteik után – ekkor látogatnak el a színházba, hogy közösen ünnepeljenek alkotóikkal, művészeikkel. A koronavírus-járvány azonban arra kényszerítette a színházat, hogy idén decemberben más módon találjon egymásra közönségével. A személyes találkozás fölemelő élménye most ugyan elmarad, mégis, a kaposvári művészek minden erejükkel arra készülnek, hogy az ünnepi időszakot – ha csupán az online térben, de mégis – közösen tölthessék nézőikkel.

Csiky

Csiky Gergely Színház Ünnepi kalendáriumot indít online felületein, amely december 1-től jelentkezik és december 31-ig tart.

Minden nap 18:00 órakor a teátrum színművészei videó-üzeneteikben téli, karácsonyi meséket, dalokat, verseket adnak elő, vagy éppen búcsúztatják az óévet, ünnepi, kedves és vidám hangulatot teremtve a közönség számára.

A teátrum színitanodája továbbra is megtartja a Keltető elnevezésű foglalkozásait a gyermekek részére.

 A drámapedagógiai program célja, hogy megőrizze a fiatalok színház iránti lelkesedését, és folyamatossá tegye a velük megkezdett szakmai munkát. Mivel napjaink digitális kultúrájának egyik előnye, hogy a fiatal generáció aktív résztvevője és felhasználója is annak, ebből fakadóan a tanulók, hétről hétre, otthoni környezetben is elvégezhető feladatokat kapnak.

Megrendezésre kerül az immár hagyománnyá vált Kortárs Felolvasószínházi Maraton, amelyet szintén online térben tartanak meg decemberben.

LogoCsikyFergeteges szilveszteri gálaműsorral készül a színház társulata

Idén a Duna Televízió szilveszteri műsorát 22:00 órától a Csiky Gergely Színházból láthatják majd a televíziónézők. A gála hamisítatlan szilveszteri pezsgéssel, az operett- és musicalirodalom legnagyobb slágereivel, és lenyűgöző sztárparádéval vár mindenkit a tévéképernyők elé.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.