Search
péntek 21 június 2024
  • :
  • :

Karácsonyi juttatások a XIII. kerületben

Rendkívüli karácsonyi juttatást kaptak a XIII. kerületi lakosok …

A XIII. Kerületi Önkormányzat számára alapérték a rászorultak támogatása. Több, mint 250 millió forint év végi támogatást adtak a kerületben élőknek. Miközben az állam kivonult a szociális segélyezésből, a XIII. Kerületi Önkormányzat személyes gondoskodást nyújt a szociális szolgáltatásaival, juttatásaival. Erre 2020-ban még nagyobb szükség volt.

A tizenkét hónapból háromegyed év a pandémia elleni védekezésről szólt, és a kiszámíthatatlanságban is kiszámíthatóan és megnyugtatóan kellett működnie az önkormányzatnak, biztonságot adnia az itt élőknek.

2020 decemberében a XIII. Kerületi Önkormányzat – az ünnephez közeledvén – 3628 rászorulónak biztosított év végi rendkívüli karácsonyi juttatást: 10 ezer forint pénzbeli támogatást kaptak azok, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben, gyógyszertámogatásban, lakhatási támogatásban, vagy ápolási támogatásban részesülnek.

A Szociális Kerekasztal civil és egyházi tagjai javaslatai alapján további 10 ezer forintos utalványokat adott az önkormányzat olyan nehéz körülmények között élőknek (összesen 3100 főnek), akiknek nem jár állandó pénzbeli támogatás. Összességében közel 7000 XIII. kerületi lakos részesült év végi támogatásban.

9000 általános iskolás és gimnáziumi tanuló kapott az önkormányzattól karácsonyi ajándékcsomagot.

A XIII. kerületben hagyományosnak mondható a partnerkártyával rendelkező lakosok élelmiszer-utalvánnyal való támogatása. Az idei évben – a járványhelyzetre való tekintettel – az élelmiszer-utalványok telefonos applikáción keresztül is igényelhetők voltak.

Összesen 21.559 kerületi lakos igényelte a 6000 forint értékű, Lehel Csarnokban levásárolható utalványt.

A fent nevezett év végi rendkívüli támogatások, juttatások több, mint 30 ezer XIII. kerületi lakost érintettek, az önkormányzat ráfordítása pedig meghaladta a 250 millió forintot.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.