Search
csütörtök 30 május 2024
  • :
  • :

Fut a cég 2020

Fut a cég –  Robert Bosch Kft

Második helyezést ért el 2020-ban a Fut a cég  versenysorozaton a Bosch budapesti telephelyének csapata és ezzel a teljesítménnyel 2020 egyik legsportosabb vállalata lett Magyarországon.

Robert Bosch Kft. csapata az utóbbi két év első helyezését követően idén úgy végzett ismét a dobogón, hogy a kollégák márciustól csak virtuális megmérettetéseken vehettek csak részt, sportrendezvényeken nem indultak. A Bosch a járványügyi helyzetben ezzel az intézkedéssel is védte munkavállalói egészségét.  A Robert Bosch Kft. csapata a sorozat idei 7, többségében virtuális versenyén így is összesen 3 076 kilométert futott és 2 068 kilométert biciklizett.

A 13 megmérettetésből álló Fut a cég versenysorozat kifejezetten cégek, vállalatok, intézmények és munkahelyi közösségek megmérettetése, a nevezett versenyzők egyéni és páros számoknál teljes mértékben, váltóknál a csapattagok többségében a cég munkatársai, alkalmazottai, családtagjai, partnerei vagy üzletfelei lehetnek.

A versenyeken 251 cég indított váltókat, egyéni sportolókat, a céges résztvevők száma összességében meghaladta az 5400 főt. A versenysorozat idén a koronavírus-járvány miatt részben az online térbe kényszerült – 6 versenyt virtuálisan rendeztek meg –, a versenyzők többsége egyénileg teljesítette a távokat, eredményüket különböző okos eszközök segítségével igazolták a megmérettetés honlapján.

Az 1000 főnél több munkavállalót foglalkoztató vállalatok kategóriájában 19 céget díjaztak, a Robert Bosch Kft. ebben a kategóriában, illetve az összesített rangsorban is a második helyet érte el 2019-ben elsők voltek. A cég munkavállalói közül 296-an vettek részt maraton, félmaraton és más virtuális futásokon, az összesen megtett futótávolság meghaladja a légvonalban mért Budapest-Reykjavík távolságot.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Robert Bosch Kft. a járványhelyzet ellenére is a legsportosabb magyar cégek egyike maradt. A Boschnál munkatársaink egészsége és biztonsága mindenekelőtt áll. A fertőzés megjelenése óta a Bosch csoport globális, regionális és lokális szinten is létrehozott olyan operatív stábokat, amelyek folyamatosan nyomon követik a koronavírus fertőzésekkel kapcsolatos történéseket, továbbá gyors intézkedéseket hoznak, amennyiben ez szükséges. Naponta elemezzük a beérkező híreket és felelős, hiteles tájékoztatást nyújtunk a munkavállalóinknak.  Munkatársaink egészségének védelmében megelőző intézkedéseket vezettünk be. Telephelyeinken kötelező a maszkviselés, betartjuk a másfél méter távolságot a kollégák között, a hét minden munkanapján elérhető üzemorvosi szolgálatot biztosítunk, fokozottan ügyelünk a munkahelyek tisztaságára, illetve kézfertőtlenítőket helyeztünk el telephelyeinken. Szigorítottuk a beléptetés szabályait és biztosítjuk az otthonról dolgozás lehetőségét is – mondta Bodó Teodóra, a magyarországi Bosch csoport és az Adria régió kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója az eredményhirdetést követően.

Virtuális kihívásokkal tartották fitten a dolgozókat

A Bosch munkatársai nemcsak a Fut a cég versenysorozaton teljesítettek kiválóan, a vállalat ugyanis többféle módon ösztönzi munkavállalóit az egészséges életmódra és a sportolásra. Mindez a járványhelyzet miatt most fontosabb, mint valaha. A vállalat belső közössége, a 2013-ben létrejött és közel 2000 tagot számláló KSF (Kultur, Sport und Freizeit) az elmúlt négy hónapban folyamatosan hirdetett meg virtuális kihívásokat a dolgozók számára. A résztvevők 17 héten keresztül összesen több mint 12 millió lépést tettek meg, 13 680 kilométeres futóteljesítményükkel pedig virtuálisan egészen Pápua Új-Guineáig értek volna el. Az összesen 11 500 kilométer megtett kerékpárút Buenos Aires-ig repítette volna őket, korcsolyával pedig Budapestről Kolozsvárig (440 kilométert) jutottak volna el a Bosch munkavállalói.

A Bosch támogatja az egészséges életmódot

 A Bosch minden telephelyén, így Budapest mellett Hatvanban, Miskolcon, Makláron és Egerben is többféle módon ösztönzi munkavállalóit az egészséges életmódra és a sportolásra. A sportoló munkahelyi közösségeket a Bosch különféle módon, például a nevezési díjak és belépők biztosításával, mezekkel, pályabérléssel, edzésekkel, edzőkkel és felszerelésekkel támogatja. A Bosch kollégái széleskörű egészségmegőrző programokon vehetnek részt és rendszeres szűrővizsgálatokra is járhatnak.

A versenykiírás szerint a legeredményesebb cégek: a Mátrai Erőmű Zrt., a Robert Bosch Kft., a Merkbau Kft. A legalább 4 eseményen részvételi pontot szerzett 44 céget a tőlük bekért alkalmazotti létszámadatok alapján a versenykiírás szerint 5 kategóriába sorolták. Az 5 kategória I-VI. helyezettjét díjazták.

A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon.

Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős, hazánkban kilenc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéséként, a Bosch csoport Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója lett. A 2019-es üzleti évben a vállalatcsoport teljes árbevétele 1465 milliárd forint, magyarországi konszolidált forgalma – amelybe nem tartoznak bele a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységek – 259 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport több mint 15 000 munkatársat foglalkoztat (2019. december 31-én). Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Világszerte mintegy 400 000 munkatársat foglalkoztat (2019. december 31-én) és 77,7 milliárd euró árbevételt ért el 2019-ben. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét: mobilitási megoldások – ipari technika – fogyasztási cikkek – energia- és épülettechnika.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.