Search
hétfő 20 május 2024
  • :
  • :

Apiterápia

Apiterápia: ősi gyógymód

Télen kiemelt jelentőséggel bír az immunerősítés, amelyre most nagyobb szükségünk van mint valaha, hiszen köztudott, hogy a Covid elleni védekezésben is nagy szerepe van.

A természet patikája tálcán kínálja a megoldást

Németh Józsefné Márta természetgyógyász-reflexológus elmondta, az immunerősítésre használt termékek egy része növényi eredetű, mint a méz, a propolisz, míg a másik része a méhektől származik, úgymint a méhmempő. A szakértő szerint a felsorolt táplálékok komplex összetételüknek köszönhetően pótolják a fontos tápanyagok hiányát, így szervezetünkben kulcsfontosságú szerepük van.

Hatékony és természetes ősi módszer az apiterápia

Az apiterápia kifejezéssel talán csak kevesen találkoztak mostanáig, a mögöttes jelentésével viszont alighanem mindenki tisztában van. Az „api” a méhre utal, a „terápia” pedig kezelést jelent, vagyis az összevont szószerkezet fogalmán a méhek által előállított anyagok gyógyító célú felhasználását értik. Az ősi gyógymód évszázadok óta ismert és napjainkban egyre többen fogyasztják az egészség megőrzésére az apiterápiába tartozó termékeket, mint például az Arkoroyalt.

Az Arkoroyal termékeiben is megtalálható méhpempő a dolgozó méhek garatmirigy váladéka, a fiatal méhek táplálására szolgál, a kiváltságos méhkirálynő pedig egész életében fogyasztja, számára ez a hosszú élet titka. Az immunrendszer támogatása, fertőzések, influenza megelőzésére, érelmeszesedés, szívinfarktus, időskori elbutulás, cukorbetegség, csontritkulás, makuladegeneráció megelőzésében jól alkalmazható. Fogyasztása kúraszerűen ajánlott.

A propolisz a méhek által a rügyekről begyűjtött gyanta, amihez a méhek saját váladékukat injektálják. A propolisz, mint egy bástya védi a kaptárt, megakadályozva a fertőzések és kórokozók behatolását, illetve a méhek megbetegedését is féken tartja.

Vírusellenes „gyógyszer”, az influenza, nátha legyőzésére alkalmazzák előszeretettel, de egyéb légzőszervi megbetegedések, gyomorhurut, vastagbélgyulladás, fogínygyulladás, illetve szájüregi problémák kezelésére is nagyon jól. Abszolút intelligens, ugyanis felismeri a káros baktériumokat, és csak ezeket pusztítja el, a jótékonyakat nem. Fertőzés esetén 1-3 g fogyasztása javasolt, mézben elkeverve, és gyógyulás után is ajánlott folytatni a gyógymódot körülbelül egy hétig – fogalmazott a szakember.

A mézről természetes antibiotikumként beszélt. Mint mondta, a méz kedvezően hat az izomzat, a szívizomzat működésére, tisztítja a vért, jót tesz az emésztésnek, vérnyomáscsökkentő hatása is van, nagy az energiatartalma, a fáradtság leküzdésében is hatásos.

Egy kiskanálnyi méz kiválóan nyugtatja a stresszes idegrendszert és jól hat a férfi potenciára is. Ajánlott naponta 50-150 grammot fogyasztani belőle.

Bio termékek kemikáliáktól mentes körzetben lévő kaptárakból

Az Arkoroyal BIO prémium minőségű méhpempővel készült, melyet a felelős méhészeti címke is igazol. A termék többféle, egymást kiegészítő, illetve támogató, szinergikus alkotóelemet tartalmaz egyszerre, fokozva és optimalizálva ezzel a külön-külön emberi szervezetre és immunrendszerre gyakorolt jótékony hatásokat.

Használata rendkívül egyszerű, az ampullás kiszerelés felhasználóbarát, hatásmechanizmusa kedvező, mert gyorsan felszívódik a szervezetben. Hűtést nem igényel, jóízű, a napi hatóanyagmennyiséget garantáltan tartalmazzák az ampullák.

A gyártó cég, az Arkopharma a hatósági előírásoknál sokkal szigorúbban biztosítja a méhek helyének természetes tisztaságát. A kaptárak 20 km²-es körzetében kemikáliáktól mentes, bioorganikus környezetet teremtett, továbbá a terméket minden esetben szigorú minőség-ellenőrzés alá vetik.

Az Arkoroyal termékek kizárólagos magyarországi forgalmazója a Cremum Pharma Kft.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.