Search
vasárnap 28 április 2024
  • :
  • :

21. SZÁZAD KIADÓ – 2021.

21. SZÁZAD KIADÓ

Brian Windhorst: A LeBron-vállalat 

Hogyan lehet sportolóból milliárdos üzletember? Ha elolvassa a könyvet megtudja. Lenyűgöző perspektíva, sportolóknak kötelező olvasmány!

LeBron James minden idők egyik legsikeresebb kosárlabdázója: összesen kilencszer (2011-2018 között zsinórban nyolcszor) jutott el az NBA-döntőbe csapatával, kilenc döntőjéből hármat megnyert, és négyszer választották meg az NBA legértékesebb játékosának.

Elődjeihez, Magic Johnsonhoz és Michael Jordanhez hasonlóan üzletemberként is világhírű lett: megalkotta saját globális brandjét és elérte, hogy a profi sportolók másként gondoljanak saját értékükre, jobban kihasználják a rendelkezésükre álló mozgásteret és gyakrabban hallassák hangjukat.

Hogyan vezetett az út a kezdetektől addig, hogy dollármilliárdokat érő ikonná váljon? LeBron ma is a kosárlabda nagy sztárja, aki sikerekkel, kudarcokkal, tanulságos leckékkel teli életével megmutatja, hogy egy sportoló karrierje akár évtizedekkel tovább tarthat, miután lefújták az utolsó meccset.

Brian Windhorst 2010 óta tudósít az NBA-ről. LeBron Raymone James pályafutását 1999 óta kíséri figyelemmel.

Vélemény “Windhorst igazi profi: csak ebből a könyvből érthetjük meg, pontosan hogyan működnek a szponzorációs szerződések és mitől lett hatalmas üzlet az amerikai kosárlabda.” – New York Journal of Books

Ferenc pápa: Álmodjunk együtt

Út egy jobb jövő felé

A világ egyik legnagyobb válsághelyzetében Ferenc pápa gondolatai igazi mentális menedéket nyújtanak, melyekre úgy kapaszkodhatunk fel, mint Noé bárkájára. A kötet hitelességét a számtalan teológiai magyarázaton kívül Ferenc pápa személyes élményei és tapasztalatai adják. Az Álmodjunk együtt egyedi, kivételes mű, pápa még soha nem engedte ennyire közel magához az olvasóit.

Beszámol három személyes epizódról, amelyek során egy-egy válság átformálta az életét. Ilyen volt, amikor fiatalon kórházba került, és tüdejének egy részét eltávolították, illetve Németországban és Córdobában, amikor megkísértette a magány. Majd felhívja a figyelmet arra, hogy a válság egyben lehetőség, amellyel tudnunk és akarnunk kell élni.

Az a véleménye, hogy a koronavírus felgyorsította a már megkezdődött korszakváltást.

A koronavírus okozta válság során szakértőkkel ült össze, hogy meghallgassa őket, innen erednek tanításai. Felveti, hogy COVID-válságot anélkül is át lehet élni, hogy elkapná az ember a koronavírust.

Számba veszi a világunkat markában tartó gonoszság formáit – a kapitalista tőkefelhalmozást, a szociális védőháló finanszírozásának csökkentését, a női egyenjogúság sárba tiprását, a felelőtlen környezetpusztítást … Gondolkodása egyszerre konzervatív és nagyon radikális, hiszen míg az abortuszt, eutanáziát és halálbüntetést elutasítja, addig határozottan kiáll a környezetvédelem mellett, a nők szerepét illetően, a fegyverkezés ellen, sürgeti a gazdasági korszakváltást, és valóban keresztényi alapon ítéli meg a migrációt.

Kiemeli, hogy bolygónk megóvása tekintetében az utolsó utáni pillanatban vagyunk, ezért egyfajta ökológiai megtérésre van szükség. Felhívja a figyelmet arra is, hogy egy társadalom egészségi állapotát a peremek alapján lehet megítélni. A világot jelen pillanatban nemcsak a koronavírus, de rejtett pandémiák is sújtják, mint például a családok szétesése vagy az eldobható kultúra terjedése.

A pápa több évtizedes vezetői tapasztalatára hagyatkozva mutatja meg, hogyan foghatunk össze mi, emberek, annak ellenére, hogy különböző dolgokban hiszünk és máshol élünk. Tanításából leszűrhetjük, miért és hogyan igyekezzünk korlátozni a nagyvállalatok és a politikusok túlterjeszkedő hatalmát, hogyan tegyünk a környezetvédelemért, és milyen eszközökkel próbáljuk meg kiemelni embertársainkat a nyomorból.

Az Álmodjunk együtt cselekvésre buzdít, központi gondolata, hogy „Eljött az ideje az új humanizmusnak.” Mert a válság a megtisztulás, újraépítkezés ideje is, amikor megrostáltatunk, és kiderül, kinek mekkora a szíve.

Ferenc pápa gyógyító szándékkal nyúl a világ fájdalmainak gócpontjaihoz. A kötet mondatai erőt adnak a bizonytalanoknak és meglágyítják a keményszívűeket.

Jorge Mario Bergoglio – Buenos Airesben született 1936. december 17-én, a felmenői olasz emigránsok voltak. 1969-ben szentelték pappá a Jézus Társasága szerzetesrendben (a jezsuitáknál), és 1992-ben lett püspök. 1998-ban Buenos Aires érsekévé választották, 2001-ben bíborossá. 2013 márciusában jelentették be, hogy Róma püspöke lett, a katolikus egyház 266. pápája.

Ryan Holiday: Az EGO az ellenség

Bővített kiadás, egy plusz fejezettel

Ennek a könyvnek minden sora megfontolandó! Minél több az ambíciónk, annál fontosabb ez a könyv.

Ryan Holiday azt mondja: ahhoz, hogy sikeres és boldog légy, azt kell legyőznöd, aki leginkább az utadba áll – magadat. Magadat, akit ural az ego. Mert az ego bajnak, rossznak hisz, vél, lát minden akadályt ahelyett, hogy tudná: az akadály nem elkerülhetetlen vagy elkerülendő rossz – az akadály maga az út.

Egy szó, amely összetörte fiatal géniuszok karrierjét. Egy szó, amely miatt hatalmas vagyonokat pazaroltak el és virágzó vállaltok dőltek romba. Egy szó, amely sok-sok nyomorúságért és szégyenért felel. Ez a szó – az EGO.

Az EGO az ellenség! Az alkalmazkodóképesség, az ambíció és a siker ellensége. Mert amikor 160-nal száguldasz egy szabálytalanul előző kocsi után azért, hogy durvaságokat vághass a fejéhez, amikor összeveszel a legjobb barátoddal semmiségeken, amikor nem hívsz fel valakit, akit szeretsz, mert arra vársz, hogy ő hívjon fel – az egód játszik veled.

A könyv megmutatja, hogyan ismerheted fel tetteid mögött a saját egódat, amely sokszor arra kényszerít, hogy érdekeid ellen dönts. Ha felismered, az első és legfontosabb lépést már megtetted! Az egódat el kell pusztítanod. Vagy ő pusztít el téged.

Ryan Holiday több világsikerű mű szerzője. Texasban él, a Columbia Egyetemen tanít. Könyvei szerte a világon alapművek lettek, Thaiföldtől az Egyesült Államokig, Vietnámtól Franciaországig.

Üzletember, lapszerkesztő, világszerte ismert vállalkozó és tanácsadó, több világsikerű könyve nálunk is megjelent: Bárcsak ne betegedtem volna meg! Bárcsak lett volna rá pénzem! Bárcsak ne veszítettem volna el az állásomat!

Nyolc éve alapították a 21. Század Kiadót azért, hogy újabb ablakot nyissanak a magyar olvasóknak Európára, Amerikára, a világra. Az elmúlt években sok olyan könyvet hoztak el a magyar boltokba, melyek valóban megmozgatták a könyves – és olykor nem csak a könyves – világot. Egy-egy sikerkönyv megjelenése igazi esemény! Mert az irodalom soha nem megy ki a divatból!

A 21. Század Kiadó szeretettel vár minden magyar olvasót a boltokban, vásárokban, a webshopokban és közösségi felületeken, hogy megmutathassa a 21. század színes világát.

Honlap: https://21.szazadkiado.hu/

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.