Search
vasárnap 28 április 2024
  • :
  • :

Magyar Kultúra Napja 2021

Összművészeti Gálaműsor a Magyar Kultúra Napján

Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát.

Idén a Magyar Kultúra Napján – immár hagyományosan – Székesfehérváron a Vörösmarty Színház ad otthont az összművészeti gálaműsornak.

A kultúra helyi képviselői január 22-én meghívják a nézőket, hogy a komolyzene, a balett, a néptánc és a színművészet egy-egy szeletéből adjanak ízelítőt.

A járványhelyzet miatt a nagyszabású műsort este 19.30 órától élőben közvetíti a Fehérvár Televízió, illetve online is követhető lesz szekesfehervar.hu/elo Székesfehérvár honlapján keresztül.

A műsorban közreműködik a Székesfehérvári Balett Színház, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, az Alba Regia Táncegyüttes és a teátrum színművészei.

Molnár Ferenc: Játék a kastélyban című komédiájából – Juhász IllésSághy Tamás, Gáspár Sándor és Ballér Bianka – mutatnak be részletet. Az ünnepi est fellépői a hagyományos színpadi előadás mellett a színház más, izgalmas helyszíneire is magukkal viszik a nézőket.

Az est házigazdája Dr. Szikora János igazgató lesz, a műsort Váradi Eszter Sára színművész vezeti, ünnepi köszöntőt mond dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.