Search
péntek 21 június 2024
  • :
  • :

Nevelőszülőket keresnek

Nevelőszülőket keres a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nevelőszülői csoportja

A Gyermekmentő Szolgálat több mint 25 éve fennálló modellnek szánt programja keretében állami nevelésbe vett gyermekek családokban történő gondozását biztosítja Pest megyében és Budapesten. A nevelőszülői feladatokra családokat, házaspárokat keresnek Budapesten és maximum 40 km-es körzetében.

Mivel  a feladat összetett és felelősségteljes, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat komoly kiválasztási folyamat eredményeképpen köt szerződést a gyermekeket fogadó családokkal, házaspárokkal.  A kiválasztási folyamat része a miniszteri rendeletben is szabályozott képzés, melynek során a jelentkező család vagy házaspár meggyőződhet saját alkalmasságáról és ismereteket szerezhet a nevelőszülői munkáról.

A nevelőszülők munkájukat foglalkoztatási jogviszonyban végzik, őket munkájukért juttatások illetik meg.

A nevelőszülőknek nem a vérszerinti szülők, a vérszerinti család másolása a dolga, hanem családi minták nyújtása, és ezzel egyidejűleg a vérszerinti családdal való kiegyensúlyozott kapcsolattartás. Elsődleges feladatuk, hogy tartsák szem előtt a gyermek mindenek felett álló érdekeit, s ami talán még ennél is nehezebb, formálják át úgy saját motivációikat, érzelmeiket, hogy vállalásuknak eredményesen eleget tudjanak tenni.

A Gyermekmentő Szolgálat nagy hangsúlyt fektet a gyermekek személyre szabott gondozására, nevelésére és fejlesztésére; ennek érdekében a nevelőszülők munkáját gyermekorvos és gyógypedagógus is támogatja. Szükség esetén külső szakemberek – pl. fejlesztő pedagógus, gyermekpszichológus, gyógytornász – segítségét is igénybe veszik.

Várják az olyan családok, házaspárok jelentkezését, akik elhivatottságot éreznek magukban arra, hogy állami nevelésben élő gyermekeknek szerető otthont és támogató családi hátteret biztosítsanak.

További információ:  123beal@gmail.com e-mail címen vagy a 06-30-520-50-87-es mobilszámon.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.