Search
szombat 2 március 2024
  • :
  • :

Air7 vitamin

Különleges vitamint kaptak a budapesti mentősök

Az Országos Mentőszolgálat központjában február 22-én az Air7 képviseletében 7 millió forint értékben adott át 900 doboz tüdővitamint Miklósa Erika operaénekesnő a fővárosi mentősöknek. Az adományt azért a fővárosi mentősöknek szánták, mivel a COVID-19 fertőzöttség és a légszennyezettség mértéke is itt a legjelentősebb. Az adományt Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője vette át.

A mentősöknek különösen nehéz a munkájuk, ráadásul a vírushelyzet miatt most a szokottnál is nagyobb veszélynek vannak kitéve. Fontos, hogy jó egészségben, erős immunrendszerrel tudjanak dolgozni. Büszke vagyok arra, hogy az Air7 képviseletében én adhattam át a frontvonalban dolgozóknak szánt adományt. Ezúton is szeretném felhívni az emberek figyelmét arra, hogy aki teheti, támogassa az egészségügyben dolgozókat ebben a nehéz időszakban – mondta Miklósa Erika.

 Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője köszönetét fejezte ki, majd hozzátette: Ebben az időszakban a mentők különösen áldozatos munkát végeznek, amit a lakosság is érez. Talán ennek köszönhető, hogy sokféle támogatást kapunk, de különösen értékes számunkra minden olyan segítség, ami a mentődolgozók egészségmegőrzését szolgálja. A legnagyobb terhelést talán a fővárosban dolgozó mentőknek kell viselniük, így a 900 doboz vitaminkészítmény, amivel minden budapesti bajtársunkat ellátják, a legjobb helyre kerül.

A Magyarországon tavaly nyár óta kapható, itthon fejlesztett és gyártott étrend-kiegészítő megalkotását a pandémia tette szükségessé, hiszen a SARS-CoV-2 légzőszervi vírusról beszélünk. A táplálékkiegészítő nem gyógyír a betegségre, azonban úgy állították össze, hogy az a tüdő vitalitását biztosítsa, így akik fogyasztják, jobb eséllyel indulnak a vírus ellen.

A készítményről továbbá elmondtak, hogy kifejezetten az emberi tüdőt erősíti és védi. Az ACE-vitaminok mellett tartalmaz Q10 koenzimet, mely segíti a vér oxigénellátását és erősíti az immunrendszert. Fontos összetevője a Cordyceps sinensis magashegyi gombafaj kivonata, mivel ez az összes esszenciális aminosavat tartalmazza és többek közt például fokozza az adenozin-trifoszfát (ATP) termelődését, mely sejtjeink legfontosabb energiaforrása. Ezen felül még és B6- és D3-vitamint, valamint rutint tartalmaz.

Longera Renáta, az Air7 projektvezetőjétől megtudtuk, hogy nagyon tisztelik az egészségügyben dolgozókat, munkájuk fontossága megkérdőjelezhetetlen. Éppen ezért indították az  adománysorozatukat számukra. Korábban a Kiskunhalasi Járványkórház és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ számára is juttattak az Air7 tüdővitaminból, most pedig az OMSZ 900 budapesti kivonulós dolgozójának adtak át belőle, mintegy kifejezve hálájukat a mindennapi erőfeszítéseikért.

A magyar piac mellett jelenleg Németországban, Angliában, Romániában, Szlovákiában és Lengyelországban is elérhető az Air7 tüdővitamin. A felsorolt országok mindegyikében gyógyszertárakban zajlik az értékesítés.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.