Search
vasárnap 28 április 2024
  • :
  • :

Cziffra György-emlékév

Miklósa Erika, Balázs János és Horváth István közös koncertje a Cziffra György-emlékév programjában

Cziffra 100 és a Filharmónia Magyarország közös szervezésében március 8-án 19 órakor kerül sor Miklósa Erika, Balázs János és Horváth István közös koncertjére Miskolcon a Művészetek Házában.

Miklósa Erika a koloratúrszoprán énekesnő – akit tavaly a Halhatatlanok Társulatának tagjává választottak -, most Horváth Istvánnal a kiváló tenorral és Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész partnerével műfaji kötöttségek nélkül, áriákból, népszerű dalokból és virtuóz átiratokból építi fel műsorát.

Három éve lépett először együtt közönség elé Miklósa Erika és Balázs János, hogy megkeressék azt a közös hangot, amely mindkettejük zenei területének, az operaműfajnak és a zongorairodalomnak is sajátja. Magától értetődő módon talált egymásra e két világ és a két előadó.

„Ezeken a koncerteken műfajilag tágra nyitjuk a kapukat: opera, klasszikus zene, jazz, népzene, sanzon, belefér minden, ami inspirál bennünket. Szeretnénk megmutatni a közönségnek azt a sok színt, lelki mélységet és örömöt, amit a zene közelében megélhetünk, legyen az bármilyen műfajú, igényes alkotás. Nekünk minden színpadi találkozás hihetetlen élmény, rengeteget készülünk rá, hiszen ritkán lépünk fel együtt” – mondta Balázs János

„Azt egyikünk sem gondolta, hogy a ’ZongOpera’ elnevezésű produkciónk ennyire jól fog működni mind emberileg, mind zeneileg. Ritka pillanatok egyike, amikor két művész így egymásra tud találni és ilyen csodálatos koncerteket tud létrehozni. Ez nekünk óriási élmény” – tette hozzá Miklósa Erika.

A koncertet élőben közvetítik, amelyet a nézők díjtalanul követhetnek a cziffra100.com oldalon, a Cziffra Fesztivál facebook csatornáján és a Filharmónia web- és Facebook oldalán, valamint Youtube és Vimeo csatornáján.

Különleges lehetőség az is, hogy a Filharmónia Magyarország Youtube csatornáján hosszú távon elérhetőek maradnak ezek a programok és ingyenesen, bármikor visszanézhetők.

Műsor:

Liszt: Ha álmom mély (Miklósa Erika, Balázs János), 

Puccini–Balázs: Lauretta áriája (Balázs János), 

Bellini: La sonnanbula, Ah non credea… (Miklósa Erika, Balázs János), 

Ponce–Balázs: Estrellita (Balázs János), 

Verdi: Álarcosbál – Saper vorreste… (Miklósa Erika, Balázs János), 

Gershwin–Balázs: Improvizáció (Balázs János), 

Gershwin: The Man I love, Lady be good (Miklósa Erika, Balázs János), 

Verdi: Rigoletto – Gilda-Herceg duett (Miklósa Erika, Horváth István), 

Puccini: Turandot, Nessun dorma (Horváth István), 

Kálmán: Csárdáskirálynő – Sylvia belépője (Miklósa Erika, Balázs János), 

Kálmán: Montmartre-i ibolya, Ma önről álmodtam (Horváth István), 

Erkel: Bánk bán – Bánk és Melinda kettőse (Miklósa Erika, Balázs János), 

Monnot: Himnusz a szerelemről (Miklósa Erika, Horváth István)

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.