Search
szombat 20 április 2024
  • :
  • :

A nyilvánosság kelepcéi

Görög Ibolya – A nyilvánosság kelepcéi 

Athenaeum Kiadó

A nyilvánosság kelepcéi című könyvben a szerző protokolltanácsokat ad az olvasó kezébe. Azoknak az embereknek biztosít támpontokat, akiknek a mindennapjait a nyilvános szereplés tölti ki. Legyen a könyv olvasója politikus, intézményvezető, sajtós, az online tér szereplője, vagy csupán a téma megszállottja. A kötet olyan fogásokra tanít, amelyeket érdemes alaposan elsajátítani mindenkinek.  Olvashatunk öltözködésről, viselkedéskultúráról, protokollról, rendezvényszervezésről …

A nyilvánosság kelepcéi először közel húsz évvel ezelőtt, 2004-ben jelent meg. Azóta számos változás történt a média, a cégkommunikáció, a politika világában, és elképesztő mértékben bővült az online jelenlét és megjelenés. Az előző kiadáshoz képest a kötet az Online protokoll című fejezettel bővült.

Bár megváltozott a világ, de bizonyos normák még ma is alapkövei a nyilvánosságnak. Ha Görög Ibolya tanácsait követjük, kevésbé ér minket kellemetlen meglepetés, akár online, akár offline térben dolgozunk!

Görög Ibolya a Miniszterelnöki Hivatal Protokoll Főosztályán dolgozott 1987-től 1999-ig. Mint protokollfőnök irányította, szervezte a kormány hivatalos rendezvényeit. Elméleti felkészültségét jelenleg a viselkedéskultúráról, a protokollról, a rendezvényszervezésről tartott előadásokon, írásokban hasznosítja, melyekben megosztja közönségével számos gyakorlati tapasztalatait is.

A szerző előző tanácsadó könyvei: Protokoll – az életem, Mindennapi maceráink.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.