Search
szombat 27 április 2024
  • :
  • :

27. Lengyel Filmtavasz

27. Lengyel Filmtavasz

Soha ne add fel a reményt, minden helyzetből van kiút! – ez a 27. Lengyel Filmtavasz mottója, amely idén online formában kerül megrendezésre. Ennek köszönhetően a bemutatott filmek a szélesebb közönség számára, Magyarország egész területén megtekinthetők.

Május 6-10. között szeretettel várják az érdeklődőket egy találkozásra a lengyel filmművészet öt olyan lebilincselő alkotásával, amelyek tudatosítják a nézőkben, hogy még a legdrámaibb helyzetekben sem szabad elveszíteni a hitünket és a reményt, mert mindig van kiút!

Bár személyesen nem találkozhatunk, a lengyel filmművészet legújabb és legizgalmasabb alkotásainak megtekintésekor a közösen átélt érzelmek összekötnek bennünket.

Lengyel Intézet az első 500 néző számára ingyenes mozizást biztosít! Az ingyenes jegy jegyfoglaláson keresztül igényelhető.

Jegyfoglalásra az alábbi linken keresztül van lehetőség: https://film.artmozi.hu/27-lengyel-filmtavasz/

Az idei programban az új filmek mellett olyan alkotásokkal is találkozhatunk, amelyek korábban ugyan már szerepeltek a budapesti Lengyel Intézet által szervezett filmfesztiválon, azonban univerzális mondanivalójuk és magas művészi kvalitásuk miatt rászolgálnak arra, hogy újra, nagyobb nézőközönség számára is bemutassák őket.

Magyarországon először lesz látható Jan Holoubek 25 év ártatlanság (25 lat niewinności) és Piotr Domalewski El innen (Jak najdalej stąd) című alkotása. Łukasz Palkowski A legjobb (Najlepszy) és Janusz Kondratiuk Kutya-macska barátság (Jak pies z kotem) filmjei már népes magyar rajongótáborral rendelkeznek, töretlen népszerűségnek örvendenek.

Stefan Wyszyński bíboros születésének 120. és halálának 40. évfordulója alkalmából Teresa Kotlarczyk A prímás. 3 év Stefan Wyszyński bíboros életéből (Prymas. Trzy lata z tysiąca) című megrendítő alkotásával emlékezünk az „évezred prímására”.

PROGRAM:

május 6-án 20 óra: 25 év ártatlanság – 25 lat niewinności

május 7-én 20 óra Kutya-macska barátság – Jak pies z kotem

május 8-án 20 óra A legjobb –  Najlepszy

május 9- én 20 óra A prímás. 3 év Stefan Wyszyński bíboros életéből –  Prymas. Trzy lata z tysiąca

május 10-én 20 óra El innen –  Jak najdalej stąd

A filmek lengyel nyelven, magyar felirattal kerülnek bemutatásra, kivéve „A prímás”, amely magyar szinkronnal lesz látható.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.