Search
péntek 19 április 2024
  • :
  • :

Sophie Valroux titkos francia receptjei

Samantha Vérant: Sophie Valroux titkos francia receptjei

Eredeti cím: The Secret French of Sophie Valroux – Fordító: Lévai Márta

A NEXT 21 Kiadó jóvoltából megjelent Samantha Vérant új regényének főhőse egy ambíciózus női séf, a háttér pedig a festői francia vidék.

Az író elénk varázsolja a kifinomult francia konyhát olyan ellenállhatatlan életörömmel, hogy az ember szinte minden ízt érez a szájában – ráadásként a recepteket is megkapjuk.

A szórakoztató és egyben elgondolkodtató cselekmény  az olvasónak mind az öt érzékét mozgósítja. Mindezt megfűszerezi szerelemmel. Aki a gasztronómia és a romantikus történetek kedvelői közé tartozik, kóstoljon bele. Bűbájos olvasmány családról, szerelemről, ételekről – mesterien tálalva.

A főszereplő Sophie Valroux amerikai, de Franciaországban született. Nagy álma, hogy nő létére igazi sztárséf legyen.

Amikor kisgyerek volt, nyaranta a nagymamája sok mindenre megtanította az ételekről, a főzésről. Majd gimnázium után elvégzi a konyhaművészt képző intézmények fellegvárának számító Culinary Institute of Americát. Már a küszöbén áll, hogy Sophie dédelgetett álma valóra váljon, de ekkor egy pillanat alatt atomjaira hullik a karrierje: kirúgják a menő étteremből. És csőstül jön a baj: imádva szeretett nagymamája stroke-ot kapott. Sophie az éjjeli géppel Franciaországba utazik. Gyerekszemmel úgy emlékezett, egyszerű kisbirtok volt ez, de most aprócska francia luxuskastélyban találja magát, amelynek szőlőskertje van, és amelyben két étterem üzemel. Sophie, ahogy megpróbálja újra megvetni a lábát a konyhán, apránként ráébred, már az álmai sem a régiek.

A szerzőről

Samantha Vérant utazásfüggő, önjelölt borszakértő, és eltökélt otthoni séf – még ha alkalmanként unortodoxok is a receptjei. Franciaország délnyugati részén él, férje francia és rakétamérnök. Már gyerekkorukban megismerkedtek, de aztán Samantha húsz évig rá se hederített jövendőbelijére. Ha épp nem túrázik Provence-ban vagy a Pireneusokban, a francia igeragozásokat ismétli át.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.