Search
péntek 26 április 2024
  • :
  • :

Addie LaRue

Victoria Schwab: Addie LaRue láthatatlan élete  

AGAVE Könyvek  

Victoria Schwab észbontó történetet talált ki, amióta elolvastam, ott motoszkál a fejemben …  A regény 300 évet átívelő, szédítő, kaleidoszkópszerű kalandra visz, miközben ezernyi apró varázalatos pillanattal kápráztatja el az olvasót. Ez a könyv a hallhatlanság meséje. 

Franciaország, 1714: A 23 éves Addie LaRue el akar tűnni, mielőtt férjhez kényszerítenék. A lány végső keseredettségében fausti alkut köt Luc-cal az árnyékkal, akitől megkapja, hogy világot lásson és örökké éljen, ám ezért cserébe arra lesz kárhoztatva, hogy mindenki elfelejtse akivel találkozik, és ha belefáradt, lelke az árnyé lesz.

Az évszázadokat és kontinenseket átívelő történet közben bepillantunk a francia forradalom idejébe, az első és a második világháborúba. Ellátogatunk Firenzébe, Párizsba, Bostonba, Münchenbe, New Yorkba, New Orleansba. Közben a lány azon dolgozik, hogy maradandó nyomot hagyjon. Nyelveket tanul, zongorázik és számos művész múzsája lesz.

Az árny minden évben felkeresi az egyezségük évfordulóján, de Addie nem törik meg, az életszeretete viszi tovább.

Aztán egy napon, egy manhattani antikváriumban Addie belebotlik valakibe, aki emlékszik rá. És ekkor rájön, hogy nem menekülhet örökké a végzete elől.

Az Addie LaRue láthatatlan élete egyrészt a szerelem és az élet utáni végtelen vágyódás gyönyörű története, másrészt a művészetek és a tudás ünnepélyes himnusza. V. E. Schwab regénye a megjelenését követően számos országban bestsellerré vált, az olvasók és a kritikusok egyaránt ezt tartják írói pályája eddigi legfontosabb és legjobb művének.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.