Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

Andrej Korobejnyikov zongoraestje

Andrej Korobejnyikov zongoraestje  –  MVM Koncertek

A Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben október 5-én indul A Zongora-sorozat első őszi hangversenye a húsz  nemzetközi díjat nyert orosz származású Andrej Korobejnyikov zongoraestjével. 

A világ négy kontinensének 45 országában számos világhírű karmester és muzsikus társaságában koncertező művész kiemelkedő merészséggel és érzékenységgel keríti hatalmába a publikumot.

Műsorának összeállításakor mindig a személyességre, valamint az irodalom és a költészet zenében való találkozására törekszik. Budapesti koncertjén Beethoven, Schubert és Rahmanyinov 1-1 műve mellett Muszorgszkij is hallható lesz.

Andrej Korobejnyikov Moszkva melletti Dolgoprudnijban született. Ötéves korában ismerkedett meg a zongorával. Nem mindennapi tehetségéről árulkodik, hogy alig nyolcévesen adta első szólóestjét az Azerbajdzsáni Zeneakadémián. 2006-ban, 19 évesen diplomázott a Moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban, ahol a záróvizsgán olyan kimagasló eredményt ért el, melyet ebben az életkorban utoljára Rahmanyinovnak sikerült felmutatnia – több mint száz évvel korábban. Ezután a londoni Royal College of Musicban képezte tovább magát, ahol végzősként neki ítélték az intézmény elnöke, Károly herceg által alapított különdíjat. Andrej Korobejnyikov a világ négy kontinensének 45 országában adott már nagy sikerű szóló- és kamarakoncerteket, számos világhírű karmester és muzsikus társaságában. Az élete nagy részét kitöltő koncertezés mellett egyébként 17 éves kora óta diplomás jogász is, már számos cikket publikált orosz szakmai lapokban. Három idegen nyelvet beszél.

Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben október 5-én 19,30 

Andrej Korobejnyikov

MŰSOR:

Beethoven: Esz-dúr szonáta, op. 7 no. 4,

Schubert: Wanderer-fantázia, D.760 ***

Rahmanyinov: Études-Tableaux, op. 33 no. 7, 8, op. 39 no. 1, 3, 6,

Muszorgszkij: Egy kiállítás képei

A sorozat novemberben Klukon Edit és Ránki Dezső közös estjével folytatódik, ahol Liszt Ferenc szimfonikus költeményeinek a szerző által készített négykezes változataiból hallhat válogatást a közönség.

A koncert rendezője a Jakobi Koncert Kft. Jegyvásárlás a Müpa és a Zeneakadémia jegypénztárában és a www.azongora.hu  honlapon

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.