Search
szombat 27 április 2024
  • :
  • :

Katolikus Karitász

TÁRJÁTOK KI A SZÍVETEKET!

Elindult a Katolikus Karitász adventi segélyprogramja 

A segélyszervezet november 22-én indította el a „Tárjátok ki a szíveteket! országos segélyprogram-sorozatát. A minden évben meghirdetett adventi adománygyűjtésnek kettős célja van: ünnepé tenni a karácsonyt és könnyebbé tenni a hétköznapok terheit a nélkülözőknek.

Katolikus Karitász országos igazgatóhelyettese Zagyva Richárd az akció indítása kapcsán sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, minden évben meghirdetik az adventi adománygyűjtést és az a tapasztalat, hogy évről – évre növekszik az adományozók és a támogatott családok száma, így mára egy nagy összefogássá vált a „Tárjátok ki a szíveteket” adventi segélyprogram.

Majd hozzátette: A nyitott tenyérben tartott, hóból formált szív szimbóluma annak, hogy kezünkben van a lehetősége a segítségnyújtásnak. Szívünk kitárásával felmelegíthetjük mások hideg otthonát, ünneppé tehetjük küzdelmekkel teli napjait. A szeretet kézzel foghatóvá válhat, ha olyat adunk másnak, ami kisegíti a bajból, vagy ha egyszerűen csak megajándékozzuk és megélheti, hogy nincs egyedül.

A sajtótájékoztatón részt vett Dolhai Attila színművész is, aki idén csatlakozott a segélyakció népszerűsítéséhez. Elmondta, hogy bár sokaknak nehéz mostanában, de jó dolog másokért tenni. Arra bíztatott, hogy odahaza mindenki készítsen el egy angyalbatyut, amivel egy kisgyereknek teheti szebbé a karácsonyát. Mint mondta: „Töltsük meg idén karácsonyra mindenki batyuját jósággal, szeretettel, örömmel!” Ezután a színművész átadta az általa készített ajándékot.

November 22-től egészen karácsonyig tartó időszakban több módon is be lehet kapcsolódni az országos segélyprogramba

1356-os adományvonalon egy hívással 500 forinttal támogathatják a segélyszervezet rászoruló családokért végzett munkáját. Továbbá segíthetnek online adományozással a www.karitasz.hu oldalon keresztül, de banki átutalással is.

Az Angyalbatyu ajándékgyűjtés idén is elindul, amelyben nehéz sorsú gyermekeknek lehet ajándékot készíteni és leadni valamelyik gyűjtőponton. Az ajándékokat az önkéntesek juttatják el karácsony előtt a családokhoz. A készítés módja és a gyűjtőpontok listája a www.angyalbatyu.hu oldalon található.

Az „Egymillió csillag a szegényekért” szolidaritási akció egy héten keresztül hívja majd fel a figyelmet a szegény családok helyzetére december 5 – 12 között. Hazánkban több mint 200 településen ragyognak majd fel a gyertyák fényei templomok előtt, adventi vásárokban, főtereken közös gyertyagyújtásra, adományozásra hívva a járókelőket. Az egyhetes figyelemfelhívó program megnyitója Keszthelyen lesz december 5-én.

A segélyszervezet december 5 – 12 között adománypontot működtet az Újbudai Adventi Vásárban is.

Tárjátok ki a szíveteket” címmel egésznapos jótékonysági műsorfolyam lesz december 8-án a Katolikus Rádióban. Számos helyen osztanak egész télen meleg ételt hajléktalanoknak és krízis helyzetben élőknek.

A krízishelyzetben élőket szükség estén kályhával és tüzelővel támogatják, hogy meleg otthonuk legyen a tél folyamán. A Katolikus Karitász hálózatában az egyházmegyei karitász központok és a plébániai karitász csoportok országszerte bekapcsolódnak a programba s így juthat el több mint 800 településre a segítség.

Bankszámlaszám: Raiffeisen Bank 12011148–00124534–00100008 – Adományvonal: 1356

Segítsen, hogy segíthessünk!

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin