Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

MVM KONCERTEK

Jevgenyij Koroljov zongoraestje

MVM Koncertek – A Zongora sorozatban a Zeneakadémia Nagytermében december 7-én (19,30-kor) Jevgenyij Koroljov a nemzetközi zenei élet különleges jelensége Bach és Debussy műveket játszik.

Nem mindennapi élmény lesz, mivel a zongoraművész Bach zenéjének egyik leghitelesebb megszólaltatója. Egy interjúban Jevgenyij Koroljov azt mondta: Bach zenéje olyan számomra, mint a levegő, nélküle nem tudnék élni. Saját bevallása szerint, mindennap játszik Bachot, akkor is, ha nem koncertezik, mert számára fontos, hogy hallhassa, játszhassa a zenéjét.

A koncert második felében Debussy műveket hallhatunk.

Debussy életműve új színt hozott a muzsikának csaknem valamennyi műfajába. Az ő zenéjében különös jelentőséget kap a pillanat futó benyomása, egy napszak, egy illat megannyi gondolattársítása. Mindehhez eszközeit maga hozta létre: rendkívül finom hatásokra építő, meglepő hangzásait, differenciált ritmikáját, dallamainak karcsún ívelő, bájos és finom vonalát.

MŰSOR

J. S. Bach: Nyolc prelúdium és fúga a Wohltemperiertes Klavier 2. kötetéből

SZÜNET

Debussy: Prelűdök, 1. kötet – 2. Vitorlák, 5. Anacapri dombjai, 6. Léptek a hóban, 9. Megzavart szerenád, 11. Puck tánca, 12. Minstrels

Prelűdök, 2. kötet – 2. Elszáradt levelek, 6. „Général Lavine” – eccentric, 8. Ondine, 10. Egyiptomi urna, 11. Váltakozó tercek, 12. Tűzijáték

RENDEZŐ: Besszer Koncert Kft.

A hangversenyekre az elmaradt MVM KONCERTEK jegytulajdonosai is regisztrálhatnak a jelentkezés sorrendjében, kizárólag az mvmkoncertek@gmail.com e-mail-címen.

A koncertek látogatásakor kérik, tartsák be a járványhelyzet aktuális előírásait! A hangversenyeken maszk viselése kötelező!

MVM Karácsonyi Koncert 

Idén is megrendezésre kerül az MVM Karácsonyi Koncert december 19-én, a Zeneakadémia Nagytermében.

Vigh Andrea (hárfa) és Balázs János (zongora) estje. Közreműködik az Anima Musicae Kamarazenekar.

A koncert műsora:

Händel: B-dúr hárfaverseny, HWV 29, Donizetti: Lammermoori Lucia – kadencia, Debussy: Holdfény, Durand: Keringő, Beethoven: cisz-moll („Holdfény”) szonáta, op. 27 no. 2, J. S. Bach: f-moll zongoraverseny, BWV 1056

A koncertek látogatásakor kérik, tartsák be a járványhelyzet aktuális előírásait! A hangversenyeken maszk viselése kötelező!

A hangversenyekre az elmaradt MVM KONCERTEK jegytulajdonosai is regisztrálhatnak a jelentkezés sorrendjében, kizárólag az mvmkoncertek@gmail.com e-mail-címen.

Mindkét hangversenysorozat névadó szponzora: MVM Zrt. Koncert szervező: Jakobi Kft.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.