Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

Orgonák Éjszakája 2022

ORGONAPÁLYÁZAT

Légy Te az Orgonák éjszakája nyitányszerzője 2022-ben!

Immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Filharmónia Magyarország szervezésében a kora augusztusi napra eső Orgonák Éjszakája, amelyet idén egy zeneműíró pályázattal is színesítenek.

A Filharmóniánál minden év augusztusa a „hangszerek királynőjéről”, az orgonáról szól. A cég számos eseménnyel próbálja népszerűsíteni a hangszert, annak széleskörű lehetőségeit és valódi értékeit bemutatni.

Az időszak egyik kiemelt programja az Orgonák éjszakája, mely minden évben a nyár utolsó hónapjának első szombatján kerül megrendezésre, amely nyitóeseménye az országszerte közel 100 koncertet számláló OrgonaPont sorozatnak.

Idén először ezekhez a nyári programokhoz kapcsolódóan pályázatot hirdet a Filharmónia Magyarország orgonamű írásáról zeneszerzőknek.

A felhívás célja, hogy a nevezők az Orgonák Éjszakájához méltó kortárs, szóló orgonára íródott darabot szerezzenek, mely a programsorozat minden eseményén elhangozhat.

A pályázat győztes művei 2022. augusztus 6-án, a fentebb említett nyitóeseményen debütálnak, majd az OrgonaPont koncertsorozat eseményein mutatják be a közönségnek és a szakmának a díjazott alkotásokat.

A teljes pályázati felhívás megtalálható a www.filharmonia.hu oldalon.

A művek beérkezési határideje: 2022. március 31. éjfél. A beérkező pályázatokat szakmai kuratórium bírálja el.

Az alkotás művészetéről Móricz Zsigmond így vélekedett: Vannak lelkek, akikben energia terem, mint kagylóban a gyöngy. …Akiben energia van, öntudatlan produkál.”

A pályázat leírása a következő weboldalon érhető el: https://filharmonia.hu/fesztivalok/orgonak-ejszakaja/informaciok

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.