Search
péntek 29 március 2024
  • :
  • :

Nagy Panda és Kicsi Sárkány

James Norbury: NAGY PANDA ÉS KICSI SÁRKÁNY

21. Század Kiadó

A könyv gyönyörű, illusztrált kiadvány, amely két barát – Nagy Panda és Kicsi Sárkány – utazásán keresztül mutatja be, hogyan lehet visszatalálni ahhoz a képességhez, amellyel rácsodálkozhatunk az élet szépségére.

A két barát együtt utazik évszakokon keresztűl, esőben, napsütésben, nappal és éjszaka. Gyakran eltévednek, de ez nem zavarja őket, mert mindig gyönyörű helyen találják magukat, amelyekre soha nem találtak volna rá, ha rögtön a jó úton indulnak el.

Részletek a könyvből:

Mi a fontosabb – kérdezte Nagy Panda -, az út vagy a cél? A társ az úton – felelte Kicsi Sárkány.

Nagy Panda – szólt Kicsi Sárkány -, szeretem, hogy figyelsz rám, beszélgetünk, jössz velem az úton, de mindenekfelett azt szeretem, amit eközben érzek.

Most nincs időm a virágokat nézegetni – mondta Kicsi Sárkány. Annál több okod van rá, hogy megszemléld őket – felelte Nagy Panda. Lehet, hogy holnap már nem is lesznek itt.

Itt az ősz – szólt Nagy Panda – és már nyakunkon a tél. Óóó – tűnődött Kicsi Sárkány -, még több meghitt este együtt … tea mellett.

Hallod, ahogy a szél zörgeti a fát, Kicsi Sárkány? – kérdezte Nagy Panda. Így üzen nekünk a természet, hogy álljunk meg egy pillanatra, lélegezzünk és csupán legyünk.

Elfelejtettem újévi fogadalmat tenni! – sóhajtott Kicsi Sárkány. Ne aggódj, kis barátom – biztatta Nagy Panda. Ha valamin változtatni szeretnél, belevághatsz most rögtön.

Olyan fáradt vagyok – panaszolta Kicsi Sárkány. Nagy Panda hallgatott egy darabig. – Télen a természet visszavonul, megpihen és erőt gyűjt egy új kezdethez. Ezt mi is megtehetjük, kis barátom.

A Nagy Panda nyugalma eszünkbe juttatja, hogy mik valójában az igazán fontos dolgok, és nem mulasztja el kiélvezni az apró, egyszerű pillanatokat.

A szöveg emlékeztet a Micimackóra, mélységét az egyszerűség adja.

A rajzok bájosak, melyekről így vall maga az író: „A rajzaimba beleteszem a szívem is, és azt hiszem, ezért tudják  megszólítani az embereket – ahogy mindegyikben ott van egy kis darab a lelkemből.”

James Norbury író, rajzoló és illusztrátor. Imádja a természetet és az állatokat. Az egyetemen zoológiát tanult, majd a diplomát követően egy darabig Írországban lakott. Jelenleg  Swansea városában élnek a feleségével  és hét macskájukkal. Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.