Search
péntek 29 március 2024
  • :
  • :

Balkon Kilátással

WIL CALHOUN: Balkon Kilátással

Belvárosi Színház új előadása Kocsis Gergely rendezésében a Balkon Kilátással című vígjáték. A színdarab a Jóbarátok egyik írójának komédiája, amely rengeteg humorral mutatja be az emberek változatos természetrajzát. Az esemény helyszíne két egymás mellett lévő erkély.

Az egyiken Alvin (Ötvös András), aki képtelen felvenni a ritmust a világgal. Inkább elszigeteli magát, és lakásába zárkózva találja meg a vágyott nyugalmat, könyvekkel és sportközvetítésekkel.

A mellette lévő erkélyen azonban egyszer csak megjelenik a lehengerlően vidám és rendíthetetlen Karen (Péter Kata), és a világ máris kézzel fogható közelségbe férkőzik.

Összecsap két szemben álló nézőpont, az optimista és pesszimista … Úgy tűnik, győz Karen életvidámsága, akinek végül sikerül kicsalogatni Alvint a lakásábol. Meghívja magához egy vacsorára. Majd a cselekmény fokozódik, amikor megjelenik egy harmadik szereplő Paul (Ficzere Béla), aki felborítja a már alakulóban lévő hangulatot ..

Kezdődhet a férfiszelídítés elölről …

A férfi- női ellentét ábrázolása megunhatatlan, szívesen derülünk a másik fél természetén, miközben rácsodálkozunk.  Én jól mulattam …

A szerepekben: KAREN – Péter Kata, ALVIN – Ötvös András, Paul – Ficzere Béla, Díszlet, jelmez – Kálmán Eszter, Rendezőasszisztens – Kis-Kádi Judit, Zene: Mátyássy Szabolc, Rendező – Kocsis Gergely, Fordította: Zöldi Gergely. Producer – Orlai Tibor.

A színdarabot Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.