Search
szerda 24 április 2024
  • :
  • :

Hangversenyek hárfával

Hangversenyek hárfával a Festetics Palotában

Vigh Andrea új sorozata “Hangversenyek hárfával” címmel március 6-án kezdődik az MVM Koncertek keretében Budapesten a Festetics Palota Tükörtermében. A hangverseny 3 sorozatból áll: március 6-án, április 24-én és május 15-én várják az érdeklődőket.

Március 6-án

Délelőtt 11-kor a fuvolával ismerkedhetnek meg a gyerekek Drahos Béla műsorvezetése mellett. Erre a koncertre a belépés díjtalan, de regisztrálni kell az mvmkoncertek@gmail.com e-mail-címen.

Délután 4 órakor a Junior Prima Díjasok sorozaton Hotzi Mátyás (gordonka) és Jenei Erzsébet (hárfa) koncertjét, majd este fél 8 órakor Drahos Béla és Vigh Andrea fuvola-hárfa estjét hallgathatják meg.

2022. március 6. (vasárnap), 11 óra – Festetics Palota (1088 Budapest, Pollack M. tér 3.)

„MVM Koncertek – A hangszerek világa – A fuvola”

Drahos Béla hangszerbemutató koncertje gyerekeknek.

Közreműködik Vigh Andrea hárfaművész

(A belépés díjtalan, de regisztrálni kell az mvmkoncertek@gmail.com e-mail-címen!)

2022. március 6. (vasárnap), 16 óra – Festetics Palota

MVM Koncertek – „Junior Prima Díjasok hangversenysorozata” 2.

Hotzi Mátyás gordonkaestje – Közreműködik: Jenei Erzsébet (hárfa)

S. Bach: C-dúr csellószvit, BWV 1009, Mendelssohn: Tavaszi dal (Dal szöveg nélkül), op. 62 no.6,

Cassado: Szólószvit csellóra, Granados–Cassado: Intermezzo, Ligeti György: Csellószonáta

2022. március 6. (vasárnap), 19:30 óra – Festetics Palota

„MVM Koncertek – Hangversenyek hárfával 1.”

Drahos Béla (fuvola) és Vigh Andrea (hárfa) estje

S. Bach: C-dúr szonáta, a-moll szóló szonáta – Sarabande, Stamitz: Rondo Capriccioso,

Mozart: C-dúr andante, Paganini: Caprice no. 3., 5., 24., Hasselmans: A forrás,

Debussy: Syrinx, Reverie, Holdfény, Salzedo: Az éjszaka hangjai, Ravel: Habanera, Ibert: Entr’acte

Jegyvásárlás és további információk a www.azongora.hu honlapon. A március 6-i koncertekre a helyszínen is vásárolhatók jegyek, de csak 1 órával a hangversenyek előtt.

Április 24-én Vigh Andrea – Farkas Mira kéthárfás estjével folytatódik a sorozat.

Május 15-én pedig Vigh Andrea – Kertesi Ingrid hárfa – ének koncerttel zárul.

A 3 hangversenyből álló sorozatra bérletek is rendelhetők az mvmkoncertek@gmail.com e-mail-címen.

Jegyek vásárolhatók a Zeneakadémia jegypénztárában és a www.azongora.hu  honlapon, valamint a Festetics Palotában 1 órával a koncert kezdete előtt.

Vigh Andrea

Liszt- és Prima Díjas hárfaművésznő, érdemes művész, 1996 óta tanít a Zeneakadémián, 2013 óta a Zeneakadémia rektora. Tíz szólólemeze jelent meg, többségében a német Capriccio Kiadó gondozásában. 1993-tól 1996-ig közreműködője a Budapesti Fesztiválzenekar hangversenyeinek. Pódiumra lépett a Salzburgi Ünnepi Játékokon, továbbá a Solti György által vezetett turnén (New York – Carnegie Hall) is. 1994-ben a ZDF „Die Beste” című műsorába kapott meghívást „Hárfaversenyek” című lemezének sikere kapcsán. 1993 óta évente tart szólóestet a Zeneakadémián. 1997-ben Kocsis Zoltán dirigálásával, a Budapesti Fesztiválzenekar kíséretével adott hangversenyt. 2003-ban zenekari szólóestje volt a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, szintén Kocsis Zoltán dirigálása mellett. 2003-ben Vásáry Tamással, 2005-ben Tokody Ilonával, majd Marton Évával koncertezett a Téli Ünnepi Estek keretében. 2006-ban DVD-felvételt készített (Hungaroton) Drahos Béla fuvolaművésszel és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával. A walesi, az arles-i, a belgrádi, a gödöllői, a szegedi nemzetközi hárfaverseny zsűrijének tagja. 2010-ben japán turnén vett részt Onczay Csaba gordonkaművésszel.

2012-ben Brüsszelben adott szólóestet, és mesterkurzust tartott a Brüsszeli Zeneakadémián. 2014-ben Szapporóban, a Kitara Hallban szólóestet tartott, 2016-ban Perényi Miklóssal adott hangversenyt. 2016-ban és 2017-ben 3 koncertből álló sorozatán a Liszt Ferenc Kamarazenekarral, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával és a Kelemen Kvartettel koncertezett. 2019-ben a Nemzeti Filharmonikusokkal Lucas Borowitz, a Manchester Cameratával Takács-Nagy Gábor vezényletével, majd a Karácsonyi Koncerten Baráti Kristóffal és Balázs Jánossal adott koncertet a Zeneakadémián. 2020 márciusában Rost Andreával és Kelemen Barnabással adott estet, 2021 májusában Medveczky Ádám dirigálásával Balassa Sándor hárfaversenyét játszotta szintén a Zeneakadémia Nagytermében.

2021. augusztus 15-én az I. Debreceni Ünnepi Játékokon a Kodály Filharmóniával adott hangversenyt, majd augusztus 19-én a Zempléni Fesztiválon adott szóló ill. kamarazenei koncertet. A Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál alapítója (1999) és művészeti vezetője.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.