Search
péntek 29 március 2024
  • :
  • :

A zenegyűlölő 1.0

Danubia Zenekar és Janklovics Péter humorista – Komoly? Zene?

A legjobb választás április 3-án: válassza a zenét és A zenegyűlölőt! Tartson a Danubia Zenekarral, Hámori Mátéval és Janklovics Péterrel egy szórakoztató, zenével, humorral teli szimfonikus stand-up előadáson. A produkció 1.0-ás változata utoljára három éve volt látható, most pedig – egy kicsit más, friss változatban – mosollyal, nevetéssel és élményekkel teli estét ígér.

Ki a fene jár manapság komolyzenei koncertre? Koncertterembe? Teljes képtelenség, anakronizmus, sznobéria, fokozhatatlan unalom, merő időpocsékolás. Jó reggelt, már a lóvasút helyett is railjet jár, és a vizet se kútból merjük! Frakkos emberek belibegnek az antikolt kulisszák közé, mintha még mindig 1827-et írnánk; háromszáz éves menüetteket meg értelmetlen kakofóniát játszanak, miközben a nénik zörgetik a cukros papírokat, meg köhögnek, mint egy egész szanatórium, és még fizessek is ezért? Na, meg a karmester! Úgy tesz mindenki, mintha valami fontosat csinálna, mikor csak egy darab fát lenget a levegőben, és majd leesik a dobogóról az erőlködéstől. Röhej az egész. Mi ebben a jó? Most komolyan?

Danubia Zenekar és művészeti vezetőjük, Hámori Máté karmester (fotó jobbra) szenvedélye, hogy új utakat építenek a zenéhez, és a rácsodálkozás élményét adják a közönségnek. Akit netán elriasztana a „komolyzene”, A zenegyűlölő 1.0 című előadáson Janklovics Péter humorista kalauzolásával, egy szimfonikus stand-up koncerten próbálhatják meg levetkőzni a műfaj iránti ellenszenvüket.

2022. április 3. vasárnap 19:00 – RAM Színház by Freelusion – A zenegyűlölő 1.0

MŰSOR

Mozart: Figaro házassága – Nyitány

Strauss: A denevér – Nyitány

Beethoven: VII. szimfónia – I. tétel

Bizet: Carmen – részletek

Di Capua: O, sole mio (arr.: Ott Rezső)

Rossini: A tolvaj szarka – Nyitány

Közreműködik: Janklovics Péter – stand up comedy. Vezényel: Hámori Máté

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.