Search
péntek 29 március 2024
  • :
  • :

Mapei Csoport

Mapei Csoport és a Mapei Kft. sajtótájékoztatót tartott …

A sajtótájékoztató témái voltak: 1. 80 éves a Mapei Csoport: hogyan látja a jövőt a világ egyik vezető építőipari vállalata. 2. Egy sokkoló kutatási adat a szakember utánpótlásról és egy meglepő kezdeményezés a megoldás érdekében. 3. A Mapei Kft. eredményei és tervei 2017-re.

Mapei2A sajtótájékoztatót tartották: Veronica Squinzi, a Mapei csoport stratégiai igazgatója és Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

A sajtótájékoztatón megtudtuk a Mapei Kft. 2016-os árbevétele elérte a 10,2 milliárd forintot, ez mintegy félmilliárd forinttal több a 2015-ösnél. A társaság a tervek szerint 2017-ben Sóskúton bővíti raktározási és gyártási kapacitásait, a beruházásra 2,4 milliárd forintot fordítanak. A Mapei ebben az évben folytatja az internetes szakember-ajánló oldal bővítését megbízható építőipari szakemberek elérhetőségével.

Az olasz Mapei S.p.A. leányvállalata, a Mapei Kft. az építőipari segédanyag gyártás- és forgalmazás egyik legjelentősebb piaci szereplője Magyarországon.

MapeijoMarkovich Béla, ügyvezető kiemelte emellett, hogy különböző képzési programokat indítanak kifejezetten építőipari szakemberek részére.

Veronica Squinzi, a Mapei Csoport stratégiai igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, a csoportnak világszerte 81 leányvállalata van 54 országban, 73 gyártóegysége 34 országban, valamint 18 kutatóközpontja, és több mint 9000 ezer munkatársat foglalkoztat. A csoport 2016-os árbevétele 2,3 milliárd euró volt, 3,9 százalékkal több ez előző évinél.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.