Search
péntek 19 április 2024
  • :
  • :

Balettelőadás és Koncertfilmek

Balettelőadás és Koncertfilmek …

Karácsony és Újév között, igazi ünnepi műsort ajánl a színpadi produkciók moziközvetítéseire és művészeti dokumentumfilmekre specializált Pannonia Entertainment.

2DiotoroDecember 25-én a Puskin Moziban – Csajkovszkij: A diótörő – A londoni Royal Opera House balettelőadása felvételről, Peter Wright káprázatos koreográfiája Lev Ivanov nyomán

December 26-án a Puskin Moziban – Pavarotti és barátai: Duettek – színes, olasz koncertfilm, 70 perc, 2015 – Luciano Pavarotti szülővárosában, Modenában megtartott éves jótékonysági koncertjein a klasszikus és popzenei világ legkülönbözőbb területeiről érkező énekesek léptek fel a tenorkirály oldalán.

E koncertek emlékezetes pillanatai elevenednek meg most a mozivásznon, olyan sztárok közreműködésével, mint Andrea Bocelli, James Brown, Sting, Elton John, Eric Clapton, Bono, The Edge, Brian Eno, Eurythmics, Sheryl Crow, Celine Dion, Mariah Carey, Lionel Richie, Zucchero és Bryan Adams. Rendező: Luigi Martelli, Stefano Vicario, Spike Lee. 4Pavarotti

December 28-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban: A Silbermann-varázs – Varnus Xaver koncertfilmje a világ leghíresebb barokk hangszerén, a röthai Silbermann orgonán.

1VarnusXaverJanuár 2-án a Puskin Moziban: Dmitrij Hvorosztovszkij és Anna Nyetrebko koncertje a Vörös Téren – színes, angol koncertfilm, 106 perc, 2013

A világhírű bariton sztár, Dmitrij Hvorosztovszkij (1962-2017) emléke előtt tisztelegve műsorra tűzik Anna Nyetrebkovval közös, 2013-as moszkvai koncertjéről készült mozifilmet.

1AnnaNetrebkoAnna Nyetrebko és Dmitrij Hvorosztovszkij, az operavilág két állócsillaga, a New York-i Metropolitan Opera, a milánói Scala és a londoni Royal Opera House sztár fellépői elsöprő sikerű koncertet adtak 2013 júniusában, 7500 rajongó előtt a moszkvai Vörös Téren.

Az előadásról készült közel kétórás koncertfilmben népszerű áriák és duettek csendülnek fel a legkedveltebb operákból a két világsztár előadásában, akik többek között a Tosca, az Anyegin, A trubadúr, a Rigoletto és a Nabucco operákból adtak elő részleteket, a Jevgenyij Szvetlanov Orosz Állami Akadémia Szimfonikus zenekara és az Akadémiai Nagykórus kíséretében. Vezényel Konsztantyin Orbelian.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.