Search
csütörtök 28 március 2024
  • :
  • :

V4 startup ösztöndíj

Közép-Európa első V4 startup ösztöndíja

Sajtótájékoztatón jelentették be október 1-én, hogy indul a V4 Startup Force kick-off – Közép-Európa első V4 startup ösztöndíja. A V4-es régió szerepe egyre erősödik, ezért is nagy lehetőség hazánk számára, hogy Közép-Európában elsőként indított V4 startup ösztöndíjat a Design Terminal.

Az eseményen köszöntőt mondott Menczer Tamás, tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár és Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal ügyvezető igazgatója.

Menczer Tamás elmondta, hogy az ösztöndíjprogram célja a régión belüli startupok és nagyvállalatok együttműködésének támogatása, ezáltal az országok közötti üzleti kapcsolatok erősítése. A négy legjobb, országonként egy, a mezőnyből kiemelkedő startup részt vesz egy 10 napos, intenzív budapesti mentorprogramon, majd egy 8 napos tanulmányúton a visegrádi régióban. A programra augusztus 24-ig lehetett jelentkezni, a V4 Startup Force hivatalos oldalán.

A V4 Startup Force ösztöndíjprogram a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával valósul meg.

The Adventure begins – 43 startups applied 4 countries.

Közép-Európa első startup ösztöndíjprogramjában a magyar Aeriu, a szlovák Freya, a lengyel Runvido és a cseh Aibrace vesz részt. Képviselőik Krzysztof Gawrysiakour, Terézia Kmecová, Viktor Nyitray, Gergely Ellenrieder, Svatopluk Blazej, Petra Dzurovcinova.

Az esemény moderátora Raffai Bernadett.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.