Search
szerda 24 április 2024
  • :
  • :

XI. SeniorPlus Expo

XI. SeniorPlus Expo

A XI. Seniorplus Expo programját sajtótájékoztató keretében mutatták be. Az eseményen részt vett a Seniorplusz Expo tanácsadója Galisz Tamás, a Hajdúszoboszló Turisztikai Bizottság elnöke Kanizsay György Béla, a Magyar Piac Szövetség részéről Konrád Istvánné és Óberling József rendőr ezredes, valamint Beleznay Endre előadóművész.

A Feszt-House Kft. tizenegy évvel ezelőtt indította el Nyugdíjas Expo néven a seniorok találkozóját, mely évről – évre népszerűbb lett. A Seniorplus Expo az 50 pluszos korosztály életminőség-kiállítása, amelyen igazodva az 50-60 éves és a plusz korosztály “fiatalos” életmódjához, aktivitásához nagy hangsúlyt kap az aktív élet, a mozgás, az egészség megőrzése, az idős korról való öngondoskodás lehetőségei – mondta Galisz Tamás.

Tavaly a telt házas kiállításnak csaknem 15 000 látogatója volt, az idén is legalább ekkora érdeklődésre számítanak. Az esemény támogatói, a kiállítás megrendezését aktívan segítő idős szervezetek, klubok, valamint a kiállítók egybehangzó véleménye, hogy a mai gyorsan változó világban különösen szükség van Magyarországon az idősebbek életével, mindennapjaival foglalkozó kiállításra, rendezvényekre és a korosztálynak szóló médiára.

Mint mondták, lesz karácsonyi vásár és újdonságként termelői piac, ahol az ország különböző részeiről érkező termelők kínálják kézműves termékeiket. Megjelennek a korszerű táplálkozást, az egészséges életmódot szolgáló termékek, a gasztronómia újdonságai, a mozgást, az aktív életet segítő eszközök és módszerek is. Jelen lesznek a természetes és alternatív gyógymódok legnevesebb képviselői, termékekkel és tanácsadással szolgálnak a betegségek megelőzésére. Az expo hagyományos szolgáltatása a szűrőkamion, amely ezúttal is a helyszínen várja az ingyenes állapotfelmérésre jelentkezőket.

1SeniorCim

Fellép Nyári Károly és két lánya, Aliz és Edit, visszatérő sztárvendég Soltész Rezső, akárcsak a Budapestí Operettszínház művészei. A fiatalítás jegyében érkezik Gájer Bálint, a The Voice című tehetségkutató műsor ezüstérmese vérpezsdítő zenéjével várhatóan táncra is perdíti a látogatókat.

A Seniorplus Expo tartalmas hétvégi programként is jó választás: a rendezvény mindkét napján sokszínű és igényes szórakoztatóműsor várja a budapesti és a vidéki látogatókat. A program hagyományos színfoltját jelentik a nyugdíjasklubok, egyesületek amatőr művészegyütteseinek néptánc- és egyéb bemutatói. A nonstop műsorfolyamot az idén is, mint eddig minden alkalommal, Beleznay Endre előadóművész vezeti.

Hagyományosan az expóra időzítve jelenik meg december 6-án a Seniorplus Évkönyv 2020, amely a korosztály mindentudó kézikönyve, rovatai átfogják az aktív időskor minden területét a gasztronómiától az életmódon át a testi-lelki egészségig, a kultúrától a tudományig.

A lakosság harmada az 50 év feletti korosztályhoz tartozik. Ők még dolgoznak, de már biztosan gondolnak, vagy készülnek nyugdíjas éveikre. Nekik és az idősebbeknek, a nyugdíj mellett dolgozóknak és az aktív életet élő nyugdíjas embereknek szól rendezvényünk, melyre szeretettel várjuk őket, családtagjaikat és minden érdeklődőt Budapesten a BOK -ba, a volt SYMA Konferencia- és Rendezvény-központba december 6 és 7-én.

Az esemény főtámogatója az ORFK keretein belül működő Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB), amelynek sokrétű tevékenysége mellett alapvető célja a prevenció. A több évtizede folytatott kommunikáció és a rendszeres, országos baleset-megelőzési akciók nagymértékben hozzájárulnak a közlekedési balesetek csökkenéséhez, a tudatosabb, óvatosabb közlekedés elterjedéséhez. Az idős korosztály mind gyalogosként, mind a közlekedési eszközök használójaként, vezetőjeként a kiemelten veszélyeztetett körbe tartozik. A Seniorplus Expo az egyik leghatékonyabb fóruma a felvilágosító munkának, hiszen itt az információk közvetlenül jutnak el a megcélzott közönséghez.

Az idei évben a SeniorPlus Expo díszvendége Hajdúszoboszló lesz. A város és partnerei a Hotel Aurum, Hunguest Hotel Béke, Hotel Rudolf, a Laci Betyár Fogadó turisztikai kínálatával is találkozhatnak a SeniorPlus Expo látogatói.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.