Search
péntek 29 március 2024
  • :
  • :

Itt van Amerika

Sebők Miklós-Böcskei Balázs: Itt van Amerika

AmerikaAz ATHENAEUM KIADÓ jóvoltából megjelent az amerikai politika hatása Magyarországon című könyv, amely bemutatja, hogyan amerikanizálódtak a hazai ideológiai viták, a kampánytechnikák, valamint a magyar politikai intézményrendszer is. Az USA-ból érkező politikai hatások a mai közéletünknek is a meghatározó részei.

Az első McDonald’s 1988-as megnyitása után a hamburgerért kígyózó Régiposta utcai sorok már jelezték, a magyar nép készen állt arra, hogy az állampárti szocializmust demokráciára és piacgazdaságra cserélje, éhezett a Big Macre és a CityGrill után is …

De az Újvilágból nem csak az idealizált Amerika-kép kellékei érkeztek meg a rendszerváltással …

E kötetben több mint 30 elismert Amerika-szakértő, illetve gyakorlati szakember foglalta össze, hogyan hatott az elmúlt évtizedekben az amerikai politika a magyar közéletre.

Ez a könyv elsősorban azoknak érdekes, akik átélték a rendszerváltást. Sok mindent felidéz, és az események érthetőbbek lesznek …

A kötet szerzői: B. Simon Krisztián, Bednárik Imre, Bíró-Nagy András, Böcskei Balázs, Braun Róbert, Dessewffy Tibor, Dorosz Dávid, Gavra Gábor, Győri Gábor, Győry Csaba, Gyulai Attila, Hajdu Nóra, Kis György Márk, Kováts Eszter, Lakatos Júlia, Mikecz Dániel, Németh S. Szilárd, Oross Dániel, Paár Ádám, Polyák Gábor, Rada Péter, Schlanger Márton, Sebők Miklós, Stumpf István, Stumpf Péter Bence, Szabados Péter, Szabó Andrea, Szabó Miklós, Szabó Palócz Orsolyą, Szigetvári Viktor, Szilágyi Emese, Tóth Csaba, Ugrósdy Márton, Vasali Zoltán.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.