Search
péntek 29 március 2024
  • :
  • :

Maradjunk fittek!

Ötvenen felül is tehetünk azért, hogy sokáig fittek maradjunk

50 éves kor fölött a fittségünk nem csak megőrizhető, egyenesen fejleszthető is. Aki ebben az életkorban vágna bele a testedzésbe, annak számos lehetősége van a nordic walkingtól a calleneticsen át az úszásig, illetve akár a jóga több fajtájáig is. Az sem lehet kifogás, ha a sajgó testrészek miatt nem indulunk útnak, hiszen a természet patikája segítségünkre van a vadgesztenyétől a körömvirágig.

Sokan már akár a nyugdíjas évek előtt is elhanyagolják a testmozgást, a sétákat a természetben, hiszen semennyi idejük nem jut saját magukra. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy az évek múlásával a fizikai állapotunk csak romlani fog. Senki sem szeretne esetleg a gyerekei messzebbre költözésével, ne adj isten a párja elvesztésével kiszolgáltatottan magára maradni. Már csak ezért is nagyon fontos, hogy középkorú éveinkben, aztán a nyugdíjas évek során is odafigyeljünk a testmozgásra!

1PolgarAz edzés mellett egyszerű és hétköznapi, mozgással járó, gyakorlati tevékenységeket is érdemes kipróbálni, mint például a kertészkedés, kirándulás, de táncórákra is nagyszerű ötlet eljárni – mondja a NaturComfort Kft. tulajdonosa Polgár Erika, aki egyben sportos nagymama is. Négy unokája mellett sem kihívás odafigyelni a testi-lelki állapotára, és erre buzdít másokat is. Mint mondja, 59 évesen nyilván én sem úgy mozgok, mint egy 20 éves. A hangsúly a megelőzésen van, az orvosok és a természetgyógyászok is ezt javasolják.

Mi azokat szólítjuk meg, akik a természet patikájából keresnek gyógyírt a problémáikra. Olyan gyógynövényes termékeket forgalmazunk, amelyek komfortosabbá teszik az ember életét – mutatja be a NaturComfort Kft. tevékenységét Polgár Erika.

A cég gyógyhatású termékei közül többnek is fő összetevője a vadgesztenye, az erős gyulladáscsökkentő aloe vera, ahogy például a körömvirág is, ami nem csupán a szépségápolásban, de reumatikus és görcsoldó hatása miatt is közismert. Belsőleg a tisztító, porcápoló teakúrák javasolhatóak, amelyeket akár megelőzési céllal is fogyaszthatunk. Majd hozzáteszi – számos ismert és kevésbé ismert gyógynövény megtalálható még a termékeinkben, a teljesség igénye nélkül: rozmaring, árnika, borsmenta, feketedió-levél …  De nem elég, hogy az ember táplálék kiegészítőket szedjen, és bekenje magát ha fáj valahol, mozogni is kell!

PolgarCim

Kortól függetlenül is megtérül az aktív életmód

Erika maga is szereti a természetet, erdei útjai során pedig a felfrissülést élvezi igazán. Emellett a flamenco és a salsa adnak neki igazi boldogságot, de úszni is szokott. Eközben észrevette, hogy állóképessége is egyre javul: képes olyan dinamikusan táncolni, akár a fiatalok. Szerinte maga a sport a legjobb megelőzés, ahelyett, hogy különböző egészség támogató termékekre költenénk a pénzünket.

2Natur

“Bármilyen korban van valaki, mindenképpen keressen olyan mozgásformát, amit képes rendszeresen csinálni. Próbálja minimum megóvni, de lehetőleg akár javítani is a jelenlegi helyzetét! Ha friss levegőn van, az oxigén segíti a regenerálódási folyamatokat” – mondja Erika, aki cégének több városban megtalálható irodája is szervezett már különböző sétaprogramokat.

“Sokan félnek a fájdalomtól, és mivel félnek, nem mozognak, ezzel tovább rontva az állapotukat. Én mégis annak a híve vagyok, hogy mozgásban tartsuk az adott testrészt. Ha az orvos nem mondja kifejezetten, hogy adott testrészt nem szabad erőltetni, akkor kíméletesen ugyan, de mozgassuk továbbra is!” – tanácsolja Erika, aki jelenleg a nordic walking elsajátításán dolgozik, ami a szakértők szerint a séta könnyítése botokkal, ráadásul a helyes ízülethasználatra, gerinc-, has- és kartartásra is megtanít. Majd hozzáteszi, ha valaki nem szeretné otthagyni a környékét, akkor tanácsos, hogy legalább a saját portáját járja körbe, menjen egyedül a boltba, vagy üljön biciklire!

1Natur

Az ember tehát ebben az életkorban is aktívan tehet az egészsége megőrzéséért, mind a rendszeres mozgással, mind a regeneráló vitaminok és gyógynövények fogyasztásával. Éljünk vele!

NaturComfort Kft. -ről bővebb információ megtalálható a https://naturcomfort.hu/

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.