Search
péntek 29 március 2024
  • :
  • :

30. Spar Budapest Maraton Fesztivál …

30. Spar Budapest Maraton Fesztivál

A rajtnál 7 ezer versenyző, a 42 km-es távon …

A kétnapos futó Fesztiválon több mint 27 ezren álltak rajthoz. 80 országból 4 ezer a külföldi futó érkezett, minden eddigi rekord megdőlt. Franciaországból 550, Nagy-Britannia 490, Lengyelország 400, Olaszország 350, Németország 23, Szlovákia 220 futó vette fel a versenyt a hazaiakkal.

Már az első napon is hatalmas volt az érdeklődés, amikor a gyerekeknek, családoknak, valamint az esélyegyenlőségi futam keretében a fogyatékkal élőknek rendeztek futamokat.

30. Spar Budapest Maratonon rekordszámú induló, 7500 állt rajthoz. A 42 kilométeres maraton mellett nyolc egyéb távon is rendeztek versenyt. Vasárnap a futók átszelték az egész csodálatos magyar fővárost, Budapestet.

A maraton mellett 30, és 10 kilométeres távon is nagy verseny volt, csapatban is lehetett indulni, teljesíteni a maratoni távot.

Az idei jelszó: Budapest is the new running capital of Europe.

A 30. SPAR Budapest Maratonon Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár is rajthoz állt. A versenyen az Emberi Erőforrások Minisztériumának csapata 134 fővel a fogyatékossággal élő társaikkal közösen indultak.

A 10 ezer méteres futóversenyt a főszponzor Spar Magyarország elnök-vezérigazgatója Erwin Schmuck kürtjelzéssel indította el.

Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.