Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

Saint-Saëns-est a Zeneakadémián

Saint-Saëns-est a Zeneakadémián Vigh Andreával … 

December 14-én az “MVM Koncertek” hangversenysorozat Saint-Saëns-esttel zárja a 2016-os évet. A különleges hangversenyen hárfa, hegedű és cselló varázsol meghitt hangulatot szimfonikus zenekarral kiegészülve a Zeneakadémia Nagytermében.

2vighandreaA hangverseny első részének a hárfa a főszereplője. A koncert kezdeteként két eredeti fantázia hangzik el, melyeket szólóhárfára illetve hegedű-hárfára komponált a francia zeneszerző. A Szabadi Vilmos hegedűművész közreműködésével előadott művet Saint-Saëns hárfaversenye követi.

Vigh Andrea, aki a Zeneakadémia rektoraként is rendszeres szólista közreműködője a magyar hangversenyéletnek, idén a Prima Primissima Díj egyik jelöltje. A hárfaművésznő ezzel a koncerttel zárja 3 részes sorozatát, mely a “Remekművek 3 tételben” címmel olyan közreműködőket vonultatott fel az elmúlt évben, mint a Kelemen Vonósnégyes, Drahos Béla és a Liszt Ferenc Kamarazenekar.

A koncert második felében a kiváló fiatal gordonkaművész, Várdai István előadásában az Allegro apassionato és az a-moll gordonkaverseny hangzik el. Várdai István a világ legismertebb zenei versenyein ért el kimagasló sikert: a moszkvai Csajkovszkij verseny 3. helye után megnyerte a Genfi Nemzetközi Gordonkaversenyt, ahonnan a közönségdíjat is elhozta, majd a világ egyik legjelentősebb versenyének, a müncheni ARD-verseny győztese lett. A világszerte koncertező művész budapesti fellépését is nagy várakozás előzi meg. A koncerten Vajda Gergely dirigálása mellett a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát hallhatja a koncertre látogató közönség.

Rendező: Jakobi Koncert Kft.és Besszer Koncert Kft.

Jegyvásárlás a Zeneakadémia jegypénztárában, vagy a Jakobi Koncert Kft. honlapon a Jegyvásárlás menüpontban.

Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.